Ljudi su se uvek pitali šta je to što je potrebno da bi bili srećni i mnogi tvrde da imaju nepogrešiv recept za sreću.
Ono što je sigurno, ključ je u pozitivnom načinu razmišljanja, o tome je svojevremeno govorio i čuveni naučnik Albert Ajnštajn, otuda i čuveni Ajnšajnov recept za sreću.
Ajnštajn je ovo nazvao najvažnijim izborom u čovekovom životu.

Šta je prvo što vam padne na pamet kad se probudite?
Da li razmišljate o poslu koji trebate da obavite danas, o svim onim mejlovima na koje treba odgovoriti ili o papirima koji se gomilaju na vašem radnom stolu, o kućnim poslovima koji vas čekaju?
Ili razmišljate o stvarima koje vas čine srećnim?
O poljupcu vašeg deteta pre nego što krene u školu, o zagrljaju voljene osobe kad se vratite kući ili da je, iako nemate sve o čemu sanjate, u vašem životu sve u redu?

Albert Ajnštajn je jednom rekao: “Najvažnija odluka koju čovek treba da donese je po kojim principima želi da živi. Da li živi u prijateljskom ili neprijateljskom svetu”.

U kom svetu vi živite? Kako ga vidite? Na nama je da odlučimo, a ovu odluku donosimo svako jutro.
Kad se probudimo, odmah sebi moramo da postavimo pitanje: “Da li živim u dobrom, prijateljskom svetu?”.
Način na koji odgovorite i vidite svoju okolinu utiče na to kako će dan proteći.
Pozitivno razmišljanje čini da oči blistaju, ispunjava čoveka energijom i srećom. Kada svoj dan započnete verujući da je svet dobar, postajete manje skloni negativnim reakcijama ako stvari pođu po zlu. Imate više strpljenja i nade.

Dobro rađa dobro
Način na koji doživite svoj dan na samom početku utiče na količinu dobrih stvari koje će vam se dešavati tokom dana. Suzan Rejnolds, koautor knjige “Naučite svoj mozak da bude srećan”, veruje da osećaj zadovoljstva može toliko snažno da stimuliše ljudski mozak da on postane na neki način programiran da vidi pozitivne stvari. Drugim rečima, što više dobrote vidite u svetu oko sebe, to ćete je više dobiti zauzvrat. Budeći se i birajući da živite u “lošem” svetu, svoj dan živite na sasvim pogrešan način.
Pozitivno razmišljanje pozitivno utiče na zdravlje. Smanjuje rizik od depresije, smanjuje anksioznost i čini nas otpornijim na bilo koji problem.
Činjenica je da je lako upasti u zamku negativnih misli, neke stvari moraju da nas pogode, ali se treba truditi da uvek nađemo nešto dobro.
Ako dan započnete sa pozitivnim mislima, život će brzo postati bolji, prenosi krstarica.com.

(Sensa)

BONUS VIDEO: