Sastojci:
- 300 g heljde
- 100 g sušenih pečuraka
- 50 g putera
- 2 kašike pirea od paradajza
- so
Priprema:
Pečurke ostavite na neko vreme u vodi da nabubre. Heljdu operite i potopite vrelom vodom. Dodajte u heljdu kašiku putera, malo soli i poklopite. Čim voda sa heljdom provri, procedite je i stavite u širu tepsiju i pecite u rerni dok ne porumeni a zrnevlje počne da se odvaja. Izvadite je i dopržite na tihoj vatri na puteru, dodajte pire od paradajza i oceđene pečurke. Ovako spremljenu heljdu možete koristiti kao nadev za pitu ili je možete služiti sa povrćem.
Izvor: Vegetarijanska kuhinja
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!