Sastojci:

  • 1/2 kg pečuraka
  • 1 šolja kinoe
  • 1/2 glavice crvenog luka
  • 2 šargarepe srednje veličine
  • 4 čena belog luka
  • mala veza peršuna
  • so (himalajska ili morska)
  • crni biber
  • kokosovo ulje

Priprema: U dve šolje posoljene vode sipajte kinou i zagrejte da provri, pa smanjite temperaturu i ostavite da vri oko petnaestak minuta dok ne provri.

Operite pečurke, pa povadite drške i iseckajte ih sa lukom, belim lukom, šargarepom i peršunom, pa izmiksajte u bleneru.
Na toplom kokosovom ulju prodinstajte povrće i začinite po ukusu, pa dodajte skuvanu kinou i dovršite dinstanje.
U svaku pečurku stavite malo nadeva, poređajte ih u pleh, prekrijte folijom i pecite na visokoj temperaturi oko 30 minuta.

Mešavine začina mogu biti:

Italijanska: bosiljak, origano i sušeni paradajz
Azijska: đumbir i tamari
Meksička: kumin, cilantro i kajenska paprika
Indijska: turmerik, đumbir i kajenska paprika

Pročitajte još:

Veganska paradajz supa bez glutena sa kinoom i azuki pasuljem

Superseme bogato magnezijumom: kinoa

Hranljiva salata od kinoe, špargle, slatkog krompira i avokada