Koža lica nije samo ona koja je na glavi, već obuhvata i vrat i dekolte. Stoga u nezi ne bi trebalo zaboraviti na ove delove tela. Oni su posebno osetljivi jer je koža na njima tanja i izložena sunčevim zracima. Kako starimo, tako se menja struktura kože, njen izgled, elastičnost... Stvara se manje kolagena, pa je koža opuštenija i gubi tonus.

Kako biste usporili ovaj prirodni proces, posvetite nekoliko minuta svakog dana samomasaži. Na ovaj način popravljamo cirkulaciju u ovim delovima tela, do njih dovodimo više kiseonika, a to za rezultat ima lepši i jedriji izgled kože.

Pre nego što počnete masažu, namažite na dekolte kremu koju koristite i za lice ili mleko za telo. Sačekajte da kože upije proizvod, a zatim počnite s masiranjem. Zahvatite deo po deo kože između palca i kažiprsta i blago povlačite, kao da želite da se uštinete. Kako se pravilno izvode pokreti, pogledajte u videu ispod:

Kako da imate lep dekolte TikTok/lili_yavorski

Pošto je koža na ovom delu tela izuzetno nežna, budite pažljivi, nikako grubi. Masirajte se svakog dana, najbolje uveče posle tuširanja.  Tokom dana ne zaboravite da stavite kremu za sunčanje- na ovaj način sprečavate prerano starenje kože.

Izvor: Sensa