Odri Hepbern, glumica koja je i danas sinononim za talenat, lepotu i seksepil, a koja je njena tajna? S jedne strane, glumica nije ispunila standarde lepote svog vremena: mršava, visoka, sa dečačkom figurom. Sama Odri je o sebi govorila ovako: "Nisam lepa. Mama me je jednom nazvala ružnim pačetom. Ali ako se moje karakteristike razmatraju odvojeno, možete pronaći nešto dobro." Uspela je da postane zaista privlačna i poželjna.

Koja je tajna njenog magnetizma?

"Seksualnost je nešto što se krije u ženi. Seksualnost se podrazumeva, a ne izlaže se u javnost. Ne mogu se pohvaliti oblinama Sofije Loren ili Đine Lolobriđide, ali seksi nije samo veličina. Ne treba mi spavaća soba da bih dokazala svoju ženstvenost. Mogu da budem seksi samo da berem jabuke sa drveta po kiši", rekla je Odri.

Plemenitost, sjaj u očima neprkosna, nevina lepota, nežnost i samokontrola - evo je davno zaboravljena tajna seksualnost. To je nešto što je oduvek privlačilo i divilo. Da biste bili atraktivni, nije neophodno imati veličanstvenu figuru, savršen izgled. Kaoš što je Odri govorila, prava seksualnost nije očigledna – to je impuls, nevidljiva sila ženskog magnetizma koja može da preokrene svet. Ženstvena senzualnost leži u suptilnim pokretima, pogledima, osmehima.

Odri je primetila: "Lepota žene je u njenim očima, jer su ovo vrata njenog srca, mesto gde ljubav živi."

Jednostavnost i prirodna lepota, ljubav prema sebi i svetu oko sebe, to je ono što čini da osoba uvek bude privlačna, ma kako se obukla , ili imala zategnute mišiće.

Izvor: Sensa