Limfna drenaža lica je popularna metoda koju koriste mnoge poznate ličnosti kao što su Šer i Naomi Kembel. Ovaj proces ima mnoge prednosti, jer poboljšava apsorpciju krema i seruma i stimuliše cirkulaciju, što dovodi do zdravije, gipke i osvežene kože.

Najbolje od svega, limfnu drenažu možete priuštiti kod kuće svakog jutra, bez potrebe za posebnim sastojcima ili skupom opremom. Sve što vam treba je jednostavna metalna kašika i nekoliko minuta vašeg vremena.

Limfna drenaža lica metalnom kašikom je jednostavna i efikasna tehnika za osvežavanje i toniranje kože. Ova procedura ne traje dugo i može se redovno sprovoditi kao deo svakodnevne rutine nege kože kako bi se održao svež i mladalački izgled.

Zašto je korisna limfna drenaža lica?

Limfna drenaža je tehnika koja pomaže u odvodu nakupljenih toksina i viška tečnosti iz kože i potkožnog tkiva. Ovo može pomoći u smanjenju otoka i povećanju protoka krvi u tkivima lica, doprinoseći boljem tonusu i izgledu kože. Osim toga, može poboljšati apsorpciju kreme ili seruma koje nanesete na lice, što doprinosi boljim rezultatima nege vaše kože.

Limfna drenaža lica kašikom:

1. Čuvajte kašiku u frižideru nekoliko sati pre početka postupka. Hladnoća će pomoći da se smanji otok i proširi pore.
2. Očistite lice i nanesite omiljeni serum ili ulje za negu kože. Ovaj korak će omogućiti da kašika glatko klizi preko kože.
3. Lagano pritisnite hladnu kašiku na kožu lica i pomerite je nagore. Počnite od vilice, zatim pomerite preko obraza i završite na sredini čela. Ponovite ovaj korak nekoliko puta.
4. Za područje oko očiju možete koristiti vrhove kašike i lagano ih pritiskati na kapke. Pomaže u smanjenju nadutosti i osvežavanju kože oko očiju.
5. Završite proces vraćanjem kašike u frižider da ostane hladna za sledeću upotrebu, piše she.hr.

(Sensa)

BONUS VIDEO: