Iako o ukusima ne treba raspravljati, eksperti tvrde da su ove stvari pogrešne za sve.

Krupne šare

Prilikom izbora haljina ili bluza sa bujnim cvećem ili velikim krugovima, harmonija je narušena, a sva pažnja je usmerena na odeću. Upadljiv print sa krupnim motivima i šarama se posebno ne preporučuje ženama koje su sitne i niske jer čini da izgledaju vizuelno starije.
Dame koje žele da izgledaju vitko ne bi trebalo da nose ove dezene. Ali ako ne možete da odolite cvetnom i apstraktnom printu, birajte odeću sa elementima srednje ili male veličine.Takođe, zapamtite da većini žena pristaju dinamični i ritmični detalji, piše Story.hr.

Poslovna haljina

Poslovna haljina nesumnjivo izgleda dobro, ali na njoj sve mora biti savršeno: tkanina, šavovi, kroj, boja. Ali postoji problem – takve haljine ne odgovaraju svima
Za mlade žene je bolje da izbegavaju ovaj model i da ga zamene ležernijim haljinama.

Velike torbe

Iako ih mnoge žene biraju jer su praktične, stilisti savetuju da ipak dobro razmislimo šta je ono što nam je neophodno da ponesemo sa sobom kada izlazimo iz kuće i ipak se umesto za veliku torbu opredelimo za malu, klač torbicu.
Tome kako izgledamo dosta doprinosi garderoba koju nosimo. Svaka žena teži tome da izgleda sveže, mlado i privlačno, a to je moguće postići pravilnim izborom garderobe. Nikako se ne treba stideti svojih godina, ali nema potrebe da zbog odevanja određene odeće izgledate starije.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

Slip haljina u kombinaciji sa rukavima TikTok/shrutislookbook