Napravite jednostavne tinkture od biljaka koje predlažemo i osetićete se podmlađeno. Ove biljke vraćaju seksualni naboj i u velikoj meri olakšavaju simptome menopauze. Biće vam dovoljna sam kap tinkture dnevno, neke od ove dve biljke i ubrzo ćete osetiti efekte.

S obzirom da se životni vek produžio, savremena žena može očekivati da će značajan deo svog života živeti nakon menopauze. Zbog toga je pronalaženje prirodnih načina za ublažavanje potencijalnih simptoma, utoliko važnije.

Niz prirodnih promena u ženskomtelu prati niz simptoma. Simptomi mogu uključivati valunge, smanjenu elastičnost kože, suvoću i iritaciju vagine, gubitak mišićnog tonusa, nesanicu i proređivanje kose. Terapija estrogenom u početku sprečava pojavu valunga, ali obično samo odlaže njihovu pojavu. Pored toga, neke žene takođe osećaju razdražljivost, depresiju, letargiju, umor i probleme sa pamćenjem. Povećani bolovi u zglobovima i mišićima često doprinose nelagodi. Postoje i opasnosti za zdravlje srca i kostiju nakon menopauze.

Srećom, postoje prirodni koraci poput vežbanja, dijete i biljaka, koje žene mogu preduzeti da bi olakšale simptome menopauze. Možete pokušati da eksperimentišete sa dostupnim alternativama da biste pronašli ono što vam najbolje odgovara.

Bilje takođe nudi ženama efikasan način da izbegnu mnoge nevolje u menopauzi. Neke od najpopularnijih biljaka podrazumevaju crni kohoš (Cinicifuga racemose), dong kuai (Angelica sinensis), vitek (Vitek agnun-castus) i azijski ginseng (Panak ginseng). Smanjenje naleta vrućina služi kao dobar pokazatelj hormonskeaktivnosti ovih biljaka, a sve je više dokaza da one pružaju razne zaštitne efekte na telo.

2 moćne biljke koje olakšavaju menopauzu, tinkture se lako prave:

1. Biljka konopljika ili bobice Viteksa su uključene u većinu biljnih formula za menopauzu, kako bi se zaustavili valunzi, vrtoglavica, suvoća vagine i depresija. Prema Dejvidu Hofmanu, britanskom herbalističkom autoru nekoliko knjiga o biljkama, uključujući knjigu o biljci konopljika, preparati od ove biljke su najčešći biljni tretman menopauze u Engleskoj, Velsu i Škotskoj. Smatra se da biljka reguliše progesteron svojim dejstvom na hipotalamus i hipofizu. Predložena doza: 1 kapljica tinkture dnevno pre doručka.

2. Azijski ginseng je biljka za regulisanje hormona, koja se tradicionalno koristi za podršku proizvodnji seksualnih hormona kod žena i za povećanje cirkulacije krvi. Takođe je na glasu da poboljšava seksualnu snagu, povećava vitalnost, pomaže telu da bolje podnese stres i dovodi do povećane energije. Predložena doza: Pijte 1 šolju čaja ili 1 do maksimum 3 kapi tinkture ili 1 do 2 kapsule standardizovanog ekstrakta dva do tri puta dnevno.

Izvor: Sensa