Ulazak u menopauzu i 50. godine mogu da budu izuzetno teške i turbulentene. Kako dolazi do promena hormona, tako se javljaju i promene raspoloženja, a neke žene čak imaju i anksioznost koje izaziva novo životno doba. Važno je neupasti u zamkle koju pravi većina žena, a koje samo sputavaju lepotu, sreću i ograničavaju zdravlje. Ovo su neke od njih koje svakako treba izbeći:

1. "U mladosti sam bila prava lepotica, a pogledaj me sad!"

Prestanite sa žaljenjem da posm,atrate svoje fotografije od pre 20, 30 godina, već ih posmatrajte kao divne uspoiemne. Istina je da se vaša kpoža promenila, kosa ili imate koju boru više na licu , ali očajanje za mladosti dovodi samo do brže starosti i naruušava mentalno zdravlje. Ova zamka sprečava žene da budu srećn ei maksimalno uživaju u novom periodu života. Vi ste lepa žena, a to ne čine godine, već najpre vaša duša i energija kojom zračite. Birajte da zračite privlačno i pozitivno!

2. Prestali ste da negujete sebe

I dalje razvijajte čljubav prema sebi, a to ćete najpre pokazati tako što ćete negovati svoje lice, telo i dušu. Istaknite svoju lepotu, svakodnevno se posvetite duhovnom razvoju. Godine nisu izgovor da sebe zapostavite. Volite sebe sada još više, na zdrav način. 

3. Stara sam za novu ljubav

Mnoge žene smatraju da ne mogu da pronađu novu ljubav u zrelim godinama. Ovo je zabluda, jer za ljubav nikada nije kasno. Zaslužujete da vas neko voli iskreno, zaslužujete da se ponovo zaljubite... Idite na sastanke, zabavljajte se i družite. Ne zaboravite - nikada nije kasno da odsanjate i ispunite novi san!

4. Ne morate da imate višak kilograma

Mnoge žene veruju da je povećanje telesne težine nakon 40-45 godina normalno. Ne morate da verujete u ovo, u bilo koje doba možete biti vitki i imati lepo, zategnuto telo. Sa godinama, ni u kom slučaju ne treba odustati od sporta. Naprotiv, obradujte svoje telo sa bar malo fizičke aktivnosti.

5. Lekarski pregledi su gubljenje vremena

Ne zapostavljajte redovne lekarske preglede jer je to jedini način da sačuvate svoje zdravlje. Vaše zdravlje je u vašim rukama. I ne zaboravite da je zdrava žena, srećna i lepa žena!

Izvor: Sensa