Neke žene sa godinama ostaju zavodljive, mladolike, pune energije, lepo izgledaju , dobro se osećaju, dok nekima starenje počinje da se primećuje i na licu i na telu, deluju umorno, starije nego što jesu... Tajna nije u genetici, skupoj odeći, kvalitetnoj kozmetici - tajna je u vama!

Žene koje izgledaju negovano, lepo, atraktivno, koje zrače divnom energijom uprkos godinama, zapravo nisu zaboravile i izgubile sebe na životnom putovanju. Evo tipične situacije: devojka se udaje, rađa decu, uranja u svakodnevni život i brigu o svojoj porodici i potpuno zaboravlja na sebe. Želi da bude idealna žena, ljubavnica, majka, ali nije uvek moguće biti srećna, negovana žena. Nije reč samo o izgledu, žena tako godinama počinje sve manje vremena da posvećuje sebi, pa se raspon interesovanja sužava sa godinama. Ona više ne ide na koncerte koje voli, prestaje da čita knjige koje voli je rnema vremena, ne trudi se da uči nove stvari, odustaje od svojih hobija... Sve ovo čini da bi se mogla posvetiti drugima, najpre svojoj porodici, deci, suprugu, a vremenom gubi sebe.

Na jednu stvar ipak zaboravlja, ako se ne posvetite sebi i niste iznutra srećni, pitanje je koliko dugo ćete moći sreću donositi i drugima. Kada žena prestaje da se brine o svojim interesovanjima, ne odvaja baš ni trenutak vremena za sebe, za stvari koje želi, ona upada u monotoniju, nezadovoljstvo, sve više je pod stresom... Oči se tada manje sjaje!

Ono što je unutra utiče i na to kako osoba izgleda spolja! Na kraju krajeva, mladost uvek ide ruku pod ruku sa novim saznanjima, emocijama i otkrićima. A ako je opseg interesovanja osobe ograničen samo na posao, svakodnevni život, gledanje TV emisija i odlazak u prodavnicu dva puta nedeljno, onda se u ovoj rutini bez trenutaka radosti i zanimljivih promena možete pretvoriti u ženu koja brže stari, što se na njenom licu i telu vidi.

Žene koje s godinama ostaju otvorene za znanje, koja se bavi samorazvojom, tražeći sebe, jednostavno nema vremena da stari. Zato ne zaboravite da svakog dana izdvojite vreme samo za sebe. To vas ne čini lošom majkom,. suprugom, prijateljicom - naprotiv, to vam pomaže da ostanete svoji. Svakog dana radite stvari koje vam prijaju, ispunjavaju vas sa srećom, kreativnosti, entuzijazmom. Videćete, starenje će se usporiti!

Naravno, važnu ulogu u očuvanju i produženju mladosti igra i voljeni muškarac. Žene cvetaju od ljubavi, oči im svetle, raspoloženje se podiže, metabolizam se poboljšava i, uopšte, žele da vole ceo svet, a ne da ga odgurnu. Ipak, najvažnije je ono što nosite u sebi, ljubav prema sebi. Sa tom ljubavlju možete smanjiti sve godine, bore i pege!

Izvor: Sensa