Sreća se ne sme odlagati, pravilo je mnogih životnih trenera. U svakom trenutku svog života zaista možemo pronaći sreću. Čak i kada nam sve izgleda crno, postoje okolnosti i stvari na kojima možemo biti zahvalni.

Ipak, postoje i određeni peirodi u životu kada se osećamo najsrećnije, imamo najviše energije i najpozitivniji smo. Britasnki naučnici su radili istraživanje i izračunali u kojim godinama je žena najsrećnija.

Mnogi misle da su to rane dvadesete, ali tim britankih sociologa otkrio je da se žene najsrećnije osećaju između 28 i 33 godine života. U ovim godinama smo još uvek mladi i puni snage, zreliji smo nego u ranoj mladosti i počinjemo jasno da otkrivamo šta zaista želimo od života.

Studiju je organizovala kompanija za kozmetiku za kosu. U istraživanju je učestvovalo 4 000 žena starosti od 25 do 65 godina. Dame su morale da odgovore na pitanje: Kada ste se osećali najsrećnije i najsigurnije u svom životu? Pitanje se odnosilo na 12 sfera života. Tu spadaju posao, bogatstvo, seks, odnosi sa muškarcem, odnosi sa prijateljima, izgled.

Rezultati su pokazali da su u većini slučajeva sa 28 godina žene u potpunosti zadovoljne seksom, sa 29 karijerom, sa 31 vezom, 32 sa porodicom i domom, a sa 33 svojom finansijskom situacijom. Jedan od istraživača nazvao je 28 godina najsrećnijim godinama za ženu, jer je u to vreme ona zadovoljna svojim telom i postaje sigurnija u sebe.

Ovaj podatak možda jeste zanimljiv, ali on nas ne sme ograničiti, jer sreća zavisi od mnogih faktora i nema nikakve veze sa godinama. Ona je u nama, u svakom životnom dobu, samo treba da je aktiviramo i postanemo svesni da uprkos izgledu, godinama, materijalnom ili emotivnom statusu, zaslužujemo uvek sreću, sada i ovde.

Izvor: Sensa