Zrelost mnogim ženama donosi spokoj, mir, svest koliko su zapravo sjajne i šta žele od života. Postoji mnogo razlilka između zrele i nezrele žene, a neke o njih najviše se manifestuju u ljubavnim odnosima. Na primer, nezrela žena se trudi da promeni muškarca u vezi tako da bi stvorila svoju idealnu verziju odnosa. Sa druge strane, zrela žena na osnovu iskustva zna da je druge nemoguće menjati, već da je jedini preduslov za uspeh na svim poljima isključivo rad na sebi.

Evo koje 3 razlike između zrele i nezrele žene se ističu kao dominantne:

1. Kada se muškarac ponaša loše, nezrela žena će pokušati da pronađe izgovore za njegovo ponašanje i opravda njegove postupke. Ona želi samo da ostane u odnosu, da bude voljena, zaljubljena, da ima nekoga pored sebe. I tako ostaju u fazi "ružičastih naočara" jer to vide kao jedini beg od samoće.

Međutim, zrela žena sa iskustvom nema vremena za ružičaste naočare, niti želi da živi u iluziji. Kada se muškarac prema njoj ponaša loše, ona odmah shvata nagoveštaj i odlučuje - ili da ode ili da promeni svoj pristup situaciji. Ona ne ignoriše "crvene zastavice" u odnosu, već se odmah suočava sa problemom i donosi rešenje. Neće je dotaći laskanje i prazna izvinjenja. Kada oseti da ovaj odnos nepovoljno utiče na njen rast, zdravlje, energiju - ona odlazi bez osvrtanja.

2. Zrele žene jednostavno odu kada muškarac sa kojim je nije voljan da raste sa njom. Ljubav deluje komplikovano, ali je izuzetno jednostavna. Nikada ne treba da snizite svoju vrednost i standarde, zaslužujete da se prema vama odnose sa ljubavlju i poštovanjem. I ne morate da kažete muškarcu kako da to radi, da ga opominjete, podsećate na lepe gestove. Zrela žena bira partnera za koga se to podrazumeva, dok nezrela mašta da može "prevaspitati" osobu koja je pored nje. Tako gubi energiju, vreme i propušta prilike da bude voljena.

3. Zrele žene se ne plaše i ne beže od samoće. Ona zna da je život bolje provesti sa prijateljima i porodicom nego sa muškarcem sa kojim ne vidi budućnost. Ulaganje vremena u nekoga ko je ne poštuje i ne voli samo da ne bi ostala sama, za nju je to gubljenje energije i nedopustivo. Ona pravi oko sebe okruženje pozitivnoih i dobrih ljudi, onih koji jue podstiču da raste, sa kojima se smeje i raduje, ali može da potraži pomoć i da tuguje.

Poruka svim ženama koje još koračaju ka zreloj fazi života jeste da žive svoj život punim plućima, ne zaboravljajući da vole sebe i da u svakom trenutku budu srećne. Zrele žene znaju da je ljubav dragocena i da ne podrazumeva napor. Trebala bi da teče prirodno, od jednog do drugog, da postoji jednaka energetska razmena. Ako to nije slučaj, ona izaberite da provodite vreme usavršavanjem i voljenjem sebe.