Svi znamo za izreku da mudrost dolazi sa godinama, ali svesni smo da su godine samo broj koji ne smemo da dozvolimo da nas u bilo čemu ograničava. Ipak, zrelost i iskustvo su blagoslovi puni lekcija koji pomažu da svaki novi period života napravimo boljim.

Zrele žene, one koje su proslavile svoj 50. rođendan, imaju iskustvo koje im govori da je sada vreme da žive za sebe. Životne lekcije koje su stekle pomažu im da se sada još snažnije bore za svoje snove, žive u skladu sa svojim željam ai potrebama i da je sada pravo vreme da se posvete sebi i svom razvoju.

Otkrivamo koje 3 teške istine o životu razumeju samo žene starije od 50:

1. Prvo što je zrela žena osvestila jeste da njena sreća ne zavisi od "princa na belom konju" koji treba da se pojavi i pruži joj sreću i ljubav koju je oduvek želela. Kroz život je doživela razna romantična iskustva, zbog nekih je letela do visina, a zbog nekih dane provodila u samoći, plakala i pitala se gde greši. Sada je svesna da njena sreća ne zavisi od pronalaženja muškarca, već isključivo od fokusiranja na sopstveni san.

2. Drugo, tu je trka za ambicijama i neverovatna posvećenost poslu. Ne morate svoj život ograničavati samo na posao, važno je da se posvetite i stvarima koje prijaju vašoj duši, kao i onima koji su važno za vaše telo. Ukoliko svu svoju energiju, do sagorevanja, usmerite na posao, bićete manje kreativni, iscrpećete svoje resurse, ovo se može negativno odraziti na privatan život. Radite tako da imate vremena za život. Radite samo onaj posao koji volite, koji vam prija i u kojem možete da iskažete svoje talente. I nikada ne žrtvujte zdravlje i sreću za posao, za zrelu ženu je ovo životno pravilo.

3. Ne ignorišem svoje potrebe! Zrela žena je svesna svojih potreba i zna koliko će se nepovoljno osećati ako ih ignoriše. Ona čita knjigu kada to želi, uvek pronađe vremena za to, šeta se, ide u bioskop, uplaćuje sebi masažu, ide na tretmane lepote, uživa u tišini i šoljici kafe... Ona je svesna da se često žrtvovala za druge, sada bira da voli ljude oko sebe, pomogne im, sasluša ih i usmeri, ali da ne sme da zapostavi sebe.

Mnoge zrele žene, posebno one starije od 50 mogu se prepoznati u ovim porukama. Ali, neke mlađe žene tokom odrastanja usvajaju ovekve navike i stavove, što je divno i olakšavajuće. Majka koja prenosi na svoju ćerku poruke ljubavi, ohrabrenja i otkriva joj da sreća u životu zavisi samo od nje, već je posadila dobro seme u mislima i srcu svoje ćerke. Ako vi i dalje niste osvestili koliko zaslužujete i možete, podsećajte sebe na to svakog dana. Podsetite sebe da ste sjajna žena!

Izvor: Sensa