Svi imamo neke želje koje bismo rado ispunili, ostvarili. Duhovni učitelji, pa i psiholozi, daju nam razne tehnike kako to možemo postići. Ovo je "recept" popularnog indijskog učitelja i autora brojnih popularnih knjiga Dipaka Čopre. On ovako piše u svojoj knjizi "Telo i duh - reka večnosti."

Vežbajući ovu vežbu, raščišćavamo put ka većoj uspešnosti. Potrebno je samo poverenje da Polje automatski ispunjava sve poticaje koji se šalju u njega. U jednom ili drugom obliku, svaka želja nalazi svoj cilj, jedino ograničena perspektiva vremena i prostora zamagljuje naše zapažanje postignutog rezultata, kaže Čopra i opisuje tehniku za ostvarenje želja u sedam koraka.

Sedam koraka do ostvarenja želje:

1. Sedite udobno i opustite telo, osetite se iznutra mirnim.

2. Poželite željeni rezultat. Budite određeni. Zamislite želju ili je izrazite je rečima.

3. Ne zaplećite se u detalje. Ne silite se i nemojte se koncentrisati. Namera treba biti tako prirodna kao što prirodno nameravate ustati ili popiti čašu vode.

4. Očekujte rezultat i verujte u njega, znajte da je siguran.

5. Sumnja, briga ili vezanost samo će smetati uspehu.

6. Na kraju pustite želju. Nije potrebno dva puta poslati pismo. Jednostavno budite sigurni da je pošiljka poslana i da je odgovor na putu.

7. Budite otvoreni za povratna obaveštenja koje vam dolaze iznutra ili iz okoline. Shvatite da ste sve te povratne veze izazvali - vi.

Izvor: Sensa.hr