Tokom kreiranja svog poslovnogputa sigurno ćete naići na razne prepreke, dileme i nedozumice, ali važno je da osvestite da je sve to proces jačanja i usavršavanja, piše Lovesensa.

Verujte da imate sve što vam je potrebno da otkrijete i ostvarite svoju karijeru iz snova. Potrebno vam je samo par mudrih alata za rast karijere. Zapišite svoje strasti, želje i ambicije prilikom izbora karijere ili usavršavanja. I ne zaboravite da svako od nas ima jedinstvene osobine i talente koje mogu privuči uspeh i finansijskiprosperitet.

Evo kojih 5 koraka treba preduzeti za uspeh u karijeri:

1. Posao vs. put karijere

Izbor posla je drugačiji potez od odabira svog karijernog puta. Posao je samo izvršenje zadataka zarad neke dobiti i zadovoljvanja potreba, dok karijerni put podrazumeva entuzijazam, misiju, povezan je sa našim strastima, odnosno predstavlja kreiranje poslovne strategije radi usavršenja i doživljaja istinskog ispunjenja kroz rad.

2. Vrednujte svoje darove

Na putu ka uspešnoj karijeri često više razmišljamo o svojim slabostima i nedostacima u odnosu na svoje darove. Slabosti sa usavršavanjem i nadogradnjom znanja mogu nestati, ali pravi nedostatak je to da svoje darove ne iskoristimo. Vaš poslovni identitet, uključujući veštine i stavove koji utiču na vaše odluke, identifikuju vas kao profesionalca. Prepoznavanjem i iskorišćavanjem svojih prirodnih darova, u mogućnosti ste da najbolje iskoristite svoje talente u odabiru karijere i puta ka uspehu.

PageBreak

4 koraka da ostvarite uspeh u karijeri i privučete obilje: najpoznatiji life coach Toni Robins daje mudre savete
Foto: Shutterstock 4-koraka-da-ostvarite-uspeh-u-karijeri-i-privucete-obilje-najpoznatiji-life-coach-toni-robins-daje-mudre-savete2

3. Radni stil

Ovo se naročito odnosi na vašu procenu u sledećem - da li se bolje snalazite u timu ili u samostalnom radu? Razmislite koji radni stil vam omogućava da više doprinesete i kako ćete najpre doći do uspeha. To je naročito važno za bolju organizaciju u karijeri.

4. Ne odustajte

Svaki prelaz i promena u karijeri, bilo da tek stvarate novu karijeru ili menjate staru, predstavlja najizazovniji period u životu poslovnih ljudi. U početku ćete verovatno doći do internog sukoba između potrebe za ispunjenjem strasti i potrebe da platite račune. Anksioznost je prirodni ishod te napetosti i bićete u iskušenju da se priklonite poznatom i izbegnete strah od nepoznatog. Ne dozvolite da vam na putu do uspeha prepreke budu strahovi i društveni pritisci, već svoju nesigurnost smatrajte prolazom ka prosvetljenju. Negujte svoju strast i radite na njoj dok se ona na pretvori u zalto.

Vaš put prema sjajnoj karijeri je upravo pred vama. Zato duboko udahnite, opustite se, pridržavajte se svojih interesa i potražite što više informacija koja će vam pomoći da napredujete na polju karijere.

Postoji mnogo puteva do profesionalnesreće, a ukoliko počnete na tome već danas da radite - verujte da ste već na pravom putu.

Izvor: Lovesensa