Nova godina nam se približava, a sa njom stižu i novogodišnje odluke. Vreme je da očistite svoje srce od svoh negativnosti, da uklonite unutrašnje blokade i započnete proces transformacije. Postoje prepreke koje često sami sebi namećemo i koje nas sputavaju da napredujemo i ostvarimo željeno, a one mogu biti na mentalno, fizičkom i emocionalnom nivou. Evo kojih 5 stvari treba da izbacite iz svog života pre 2022. godine kako bi sve krenulo nabolje u novoj godini:

1. Poređenje

Ne merite svoj život sa uspehom drugih ljudi. Analizirajte šta ste uradili i šta ste postigli u, recimo, proteklih 12 meseci do danas. Na današnji dan prošle godine, šta niste znali, koje stvari ste do sada promenili - neka vas vaš napredak iznenadi. Jedina osoba sa kojom treba da se poredite jeste vi sami.

2. Izgovori

Sigurno postoje stvari koje ste želeli da uradite, a niste, jer ste bili uplašeni, lenji, našli ste neki izgovor. Kasnije ste možda zbog toga zažalili. Zapitajte se koliko verujete u sebe. ako dozvolite sebi da težite nečemu, onda ćete uspeti. Samo prestani da pronalazite sve vrste izgovora. Jedan od najvećih izgovora je strah od neuspeha. "Ja ne verujem u neuspeh. Ako uživate u putovanju, neuspeh ne postoji." - rekla je pra Vinfri.

3. Osećaj krivice

Osećaj krivice je pravi ubica. Ovo je dokaz da živite u prošlosti. Krivica je nezdrava, nekonstruktivna i potpuno nepotrebna emocija. Verovatno joj dajete previše mentalnog prostora, što je destruktivno. Oslobodite se ovog tokisčnog osećaja odmah!

4. Prikriveni bes

Možda ste već duže vreme ljuti na neke ljude. Pasivno-agresivni šef koji vas stalno kritikuje? Neiskren, sebičan i veoma toksičan član porodice? Uklonite loše emocije prema takvim ljudima. Ako vam je teško da oprostite, pokušajte da bar izbacite iz glave svo nezadovoljstvo i bes koji osećate prema ovim ljudima. Kada u vama više ne bude otrova, biće vam mnogo lakše da dišete.

5. Nagomilane stvari iz doma

Zavirite u svoje ormare, fioke i police u vašem domu. Iznenadićete se koliko ste smeća nagomilali. Bacite i izvadite sve što ne koristite i, po svemu sudeći, nikada više nećete koristiti. Čistoća i red učiniće da se osećate mnogo bolje i slobodnije. Počnite da čistite dom od nepotrebnog, a to će vas motivisati i da očistite svoj život! Srećna Nova godina!

Izvor: Sensa