U životu se susrećemo sa raznim situacijama, ljudima i izazovima. Često jedan dan, minut, pa čak i sekund može da preokrene sudbinu. Reči koje se izgovore ne mogu se vratiti, neka dela trajno utiču na odnose, a uprkos hrabrosti i snazi, neka razočaranja zauvek ostavljaju trag na duši.

Koliko god neke emotivne rane bile duboke i koliko god vas prošlost opterećivala, važno je d aznate da se u svakom iskustvu krije v ažna lekcija koja je presudna za dalji razvoj i napredak u životu. Ne svetite se drugima, naučite da opraštate i rasteretite svoju dušu. Za neke stvari, ma koliko nam se činilo da nisu povoljne, iz određenih razloga treba i zahvaliti:

Hvala svima koji su me lagali – pokazali su mi koliko je istina vredna.

Hvala svima koji nisu verovali u mene – dali su mi snagu i veru kojom mogu pomeriti planine.

Hvala svima koji su me izneverili i razočarali moje osećanja – učinili su da se probudim i razumem bolje neke ljudske duše.

Hvala svima koji su me povredili – naučili su me da pobedim bol.

Hvala svima koji su me iskoristili i prevarili – naučili su me da ostanem hladna i obazriva kada nekoga puštam u svoj život.

Hvala svima koji su me zaboravili – naučili su me da u samoći nađem snagu, unutar sopstvenog bića.

Hvala svima koji su mi naneli bol – pokazali su mi moje jake strane, moju izdržljivost.

Hvala svima koji su ismevaju moje ciljeve – učinili su me još ambicioznijim.

Hvala svima koji su izneverili moje poverenje – učinili su me opreznijim.

Hvala svima koji su sebe nazivali prijateljima i koji to nisu bili – pokazali su mi šta je lažno prijateljstvo i šta jedan prijatelj nikada ne bi trebao učiniti.

Iz svake životn eokolnosti izvucite pouku, pa pustite da vas život vodi svojim tokom. Ali ne zabporavite, vi moižerte da birate pravac, u vašim rukama je kormilo!

Izvor: Sensa