Kraj zime dolazi uskoro, a sezona proleća otvara nam kapiju jednog radosnijeg, zaljubljivog i voljenog perioda života. Ukoliko imate mnogo ambicioznih planova i želite da se posvetite samorazvoju, iskoristite mart mesec, jer sluti da će zaista biti magičan.

Kako bi se u martu ostvarili želje i da biste privukli sreću, važno je da iz života prvo izbacite sledećih 5 stvari:

1. Nered u kući - Tokom proleća treba da se oslobodite svakog nereda, čak iako imate izgovor da u vašem domu vlada kreativan haos. Izbaite iz svog doma sve što vam stvara nered i lošu energiju, nepovoljnu atmosferu. Oslobodite se haosa u kući, a sa tim ćete se osloboditi emocionalnog i energetskog haosa.

2. Negativne reči - Ovo su pesimistične reči koje sabotiraju sreću i uspeh, a oduzimaju vam energiju. To su na primer reči: mrzim, pakao, prokletstvo, siromaštvo, problemi, bolest. Ako je moguće, pokušajte da ih ne izgovarate, već se fokusirajte na pozitivne fraze i izreke.

3. Smeće - Postoje stvari koje ne koristimo. Ovo je svako smeće koje čuvate u fiokma, ormanima, sve što ne koristite, a zauzima prostor. Najčešće tokom čišćenja ove stvari ne primećujemo ili ih tvrdoglavo ignorišemo. Nikako ne ulazite u vedro i toplo prolećno vreme okruženi starim stvarima koje su polomljene ili potpuno beskorisne.

4. Sećanja na loše događaje - Početkom prošlosta svakako izbegnite život u prošlosti. Morate se osloboditi neprijatnih događaja iz prošlosti - ogorčenosti, svađa, neprijateljstva, razočaranja, ljutnje, tuge... Vreme je da se oslobodite svojih briga i pronađete unutrašnji mir. Možda je vreme da iz telefona ili sa računara izbrišete nepotrebne kontakte, fotografije, kao i stvari koje vas podsećaju na neprijatne trenutke ili toksičlne ljude. Sve što u vama budi loša sećanja, na primer neki predmeti u domu, vreme je da nestanu iz vašeg života i prostora.

5. Lenjost i apatija - Na početku proleća nemojte biti lenji. Istina je da je posle zime veoma teško obnoviti svoje životne ritmove, ali morate pronaći snagu. Ako želite da uspete u poslu, poslu i ljubavi, morate postati aktivniji. Podstaknite sebe da izađete iz zone komfora, izađite iz kuće, napravite promenu, delujte za svoje snove - energija proleća pokreće, iskoristite je!

Izvor: Sensa