Kombinujte sezonsko povrće sa drugim zdravim namirnicama i pripremite lagano varivo bez zaprške. Uz njega poslužite hleb s koprivom i dobićete savršen prolećni ručak.
Sastojci:
- 1 mladi beli luk
- 3 šargarepe
- 2 praziluka srednje veličine
- 1 šolja smrznutog graška
- 4 krompira
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica kurkume u prahu
- crni biber
- himalajska so
- ovseno mleko
(šoljica je od 2,5 dl)
Priprema:
Povrće (beli luk, šargarepu, krompir i praziluk) očistite, operite i naseckajte - beli luk i praziluk na kolutiće, a šargarepu i krompir na kockice. Iseckani mladi beli luk dinstajte na maslinovom ulju. Kada beli luk omekša, dodajte šargarepu i praziluk pa nakon nekoliko minuta dinstanja zalijte vodom. Dodajte krompir.
Kada proključa dodajte grašak. Posolite i pobiberite po želji. Kuvajte sve dok povrće ne bude skuvano. Na kraju dodajte 2 dl ovsenog mleka i kurkumu, pa kratko prokuvajte. Po želji dodajte so i biber. Toplo varivo poslužite uz hleb s koprivom i uživajte u okusima i mirisima proleća.
Prilagođeno sa: Aura
Sreća stiže za 3 horoskopska znaka 2. aprila 2025: Jezde na talasu optimizma i podstiču druge na promenu
Dnevni horoskop za 2. april 2025: Biku će neko probuditi uspavane emocije, Rak je na korak do istinske sreće
Kako se koristi grejpfrut za negu kože? Moćna voćka vraća licu sjaj, uklanja akne i pigmentne fleke
Koja je energija aprila 2025? Ivana nam otkriva tarot kartu koja predviđa harmoniju ako se čuvate jedne emocije
9 licemernih stvari koje radite s dobrim namerama: Način na koji dajete kompliment i kupujete poklon vas odaje