Kombinujte sezonsko povrće sa drugim zdravim namirnicama i pripremite lagano varivo bez zaprške. Uz njega poslužite hleb s koprivom i dobićete savršen prolećni ručak.
Sastojci:
- 1 mladi beli luk
- 3 šargarepe
- 2 praziluka srednje veličine
- 1 šolja smrznutog graška
- 4 krompira
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica kurkume u prahu
- crni biber
- himalajska so
- ovseno mleko
(šoljica je od 2,5 dl)
Priprema:
Povrće (beli luk, šargarepu, krompir i praziluk) očistite, operite i naseckajte - beli luk i praziluk na kolutiće, a šargarepu i krompir na kockice. Iseckani mladi beli luk dinstajte na maslinovom ulju. Kada beli luk omekša, dodajte šargarepu i praziluk pa nakon nekoliko minuta dinstanja zalijte vodom. Dodajte krompir.
Kada proključa dodajte grašak. Posolite i pobiberite po želji. Kuvajte sve dok povrće ne bude skuvano. Na kraju dodajte 2 dl ovsenog mleka i kurkumu, pa kratko prokuvajte. Po želji dodajte so i biber. Toplo varivo poslužite uz hleb s koprivom i uživajte u okusima i mirisima proleća.
Prilagođeno sa: Aura
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!