Kombinujte sezonsko povrće sa drugim zdravim namirnicama i pripremite lagano varivo bez zaprške. Uz njega poslužite hleb s koprivom i dobićete savršen prolećni ručak.

Recept za ovsenu kašu sa zlatnim mlekom: zdrava i hranljiva kaša kao savršen energetski doručak (VEGETARIJANSKI RECEPTI)

Sastojci:

  • 1 mladi beli luk
  • 3 šargarepe
  • 2 praziluka srednje veličine
  • 1 šolja smrznutog graška
  • 4 krompira
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica kurkume u prahu
  • crni biber
  • himalajska so
  • ovseno mleko

(šoljica je od 2,5 dl)

Alkalna supa smanjuje opasnu kiselost u telu: kako da napravite kremastu lekovitu supu od sezonskog povrća (VEGETARIJANSKI RECEPTI)

Priprema:

Povrće (beli luk, šargarepu, krompir i praziluk) očistite, operite i naseckajte - beli luk i praziluk na kolutiće, a šargarepu i krompir na kockice. Iseckani mladi beli luk dinstajte na maslinovom ulju. Kada beli luk omekša, dodajte šargarepu i praziluk pa nakon nekoliko minuta dinstanja zalijte vodom. Dodajte krompir.

Kada proključa dodajte grašak. Posolite i pobiberite po želji. Kuvajte sve dok povrće ne bude skuvano. Na kraju dodajte 2 dl ovsenog mleka i kurkumu, pa kratko prokuvajte. Po želji dodajte so i biber. Toplo varivo poslužite uz hleb s koprivom i uživajte u okusima i mirisima proleća.

Recept za hleb sa koprivom pročitajte OVDE!

Prilagođeno sa: Aura