Proleće je period u godini kada smo spremni da promenimo život nabolje, vreme u kojem se naše srce otvara za nove stvari i lepa iskustva. U proleće je lakše suočiti se sa promenama - ovo je magično vreme kada transformišemo sebe i ulazimo u dubine svog unutrašnjeg sveta. Kako biste privukli dobre stvari u život i ostvarenje želja u proleće, potrebno je da uradite sledećih 6 stvari:

1. Promenite režim spavanja - Tokom zime je hladnije, skloni smo lošijem raspoloženju i duže spavamo. Vreme je da sa dolaskom proleća prilagodite i svoj san novom periodu. Pokušajte ranije da legnete, a i da ranije ujutru ustanete i uhvatite svežinu novog dana u kojem možete postići sve što želite. Pre spavanja obavezno provetrite prostoriju i možete se uspavljivati uz umirujuće zvuke prirode

2. Počnite svako jutro pozitivnim ritualima - Operite lice ujutru, popijte čašu vodu, vežbajte disanje. Pokušajte svaki dan započeti ispravno - bez negativnosti. Ispunite jutro ritualima koji vam prijaju, uz šoljicu kafe ili čaja, uz omiljenu muziku i vizualizaciju, započnite dan puni optimizma.

3. Počnite da učite nešto novo - Početkom proleća i krajem zime veoma je važno da počnete da učite nešto zanimljivo. Možete početi da čitate novu knjigu, da se bavite novim hobijem, upišete se na kurs. Nove informacije, nove veštine i emocije - to je ono što će u vama probuditi želju za životom. Ovo može uključivati i nova poznanstva. Oni će takođe biti od velike pomoći.

4. Aktivirajte se - Počnite da hodate više tako što ćete ranije izaći iz kuće i šetati bar polovinu puta do psola. Možete početi da trčite, krenite u teretanu ili na plivanje. U proleće se ne budi samo unutrašnji svet čoveka, već se vraća i fizička snaga. Izaberite aktivnost koja vam prija i posvetite joj se - ubrzo ćete videti promene na fizičkom i emocionalnom nivou.

5. Kupite nove biljke za svoj dom - Ovo je odličan način da se razveselite. Cveće osvežava dom, donosi lepu energiju i dobro raspoloženje. Više zelenila znači više sreće.

6. Oslobodite se loših navika - Sam dolazak proleća vam može u ovome pomoći, ali takođe morate imati sopstvenu želju, pokušajte da uložite napore za to, ne čekajući čudo. Promenite navike u ishrani, organizujte jelovnik i unesite zdrave namirnice, odreknite se poruka i pokušajte da otpustite negativne emocije.

Izvor: Sensa