Želju je lako zamisliti, ali kako je ispuniti? Kako pokrenuti taj magičan točak u životu u kojem se ostvaruje ono o čemu maštamo i sanjamo? Prvi korak ka ispunjenju jeste da tačno znate šta je to što želite i jasno definišete, a zatim da je pošaljete ka Univerzumu.

Džozef Marfi u svojoj knjizi "Kako postati samouveren i podići samopoštovanje" ističe da postoje 3 koraka za ostvarenje želje - evo šta treba da preduzmete:

1. Prvi korak jeste da prenesete svoju želju na pravi način, a to jedino možete postići iz stanja opuštenosti, smirenosti i tišine. Sedite mirno i opušteno, onako kako vam prija, zatvorite oči, dišite polako i duboko. Ovaj opušteni, miran stav uma sprečava upad stranih, praznih ili lažnih ideja koje mogu ometati mentalnu apsorpciju vaše želje.

2. Drugi korak jeste da vizualizujete svoju želju, odnosno da u svojoj glavi "nacrtate" kako će izgledati njeno ispunjenje. Počnite da razmišljate detaljno o želji koja se ispunjava, zamislite slike u svojoj glavi i ostanite u tom stanju nekoliko minuta. Što je vaša pažnja fokusiranija i dublja, i što se ovaj proces duže nastavlja tokom vremena, to će savršeniji biti odgovor na vašu želju.

3. Treći korak jeste da verujete da ćete dobiti ono što želite. Ukoliko ste optimistični i smatrate da se vaša želja zaista može ispuniti, stvari koje priželjkujete mogu početi da se dešavaju u vašem životu. Pozitivan stav je najvažniji korak ka životnom cilju - verujte da snovi zaista mogu postati stvarnost!

Izvor: Sensa