U životu nam se neke stavri ispune čim ih zamislimo, za neke je potrebno vreme i dodatni trud, a neke se nikada ne ispune. To je putovanje koje se zove život i uvek i sve ume da iznenadi. Ponekad se pojave teški periodi, izazovi, prepreke, ali tada je važno da se podsetimo koliko puta smo proškli kroz takve promene? Iz mnogih smo izašli kao pobednici, zar ne?

Evo jedne jednostavne, ali veoma važne misli - Događaj koji se dešavaju u vašem životu i faza kroz koju prolazite priprema je za nešto važno.

Šta nam ova mudra izreka poručuje:

U životu se često suočavamo sa lekcijama, a neke od njih nisu prijatne. Lekcija je potrebna za učenje, za promenu za dobijanje novih informacija i novog iskustva. Kao rezultat toga, shvaćena, naučena lekcija pomaže da postanemo jači, mudriji, da rastemo i da se dalje razvijamo.

Naš život se sastoji od mnogih faza i događaja. Ono što se trenutno dešava u našem životu je samo događaj ili faza. Pre ovoga bilo ih je mnogo, a posle će ih biti mnogo više.

Kada doživljavate nešto negativno što se dešava ovde i sada samo kao elemente u mozaiku života, onda to ne izgleda kao takva katastrofa. Da, možda doživite gubitak, možda vam se desi neka vrsta neuspeha. Ali pogledajte svoj život u celini, on je šaren, svetao, raznovrstan - na vama je šta ćete videti u njemu.

Možete se fokusirati na ljutnju i negativnost, ili se možete fokusirati na značenje. Na vama je da odlučite kako ćete ispuniti svoj um i svoj dan. Uvek postoji izbor. Možda nije vreme ili mesto da se radujemo i plešemo u ruševinama. Ali možete razumeti značenje i suštinu, možete se koncentrisati na ovo. Svest i kreativan pristup su takođe dostupni tokom izazovnih dana.

Čovek ide na novi nivo kada je spreman. Događaji koji vam se sada dešavaju deo su pripreme za sledeću fazu života. Verovatno, bez prolaska kroz ovu lekciju, bez ovog prevazilaženja, ne biste bili spremni.

Ne možete se osloboditi odgovornosti za svoju sreću ni u jednom periodu života. U periodu koji nije najradosniji, vredi se iščupati iz stalnih misli o tome kako je sve loše i kako su svi okolo loši. Bolje je da se često vraćate shvatanju da ste sami odgovorni za to kako ćete razumeti ovu lekciju i kako ćete to znanje koristiti u budućnosti.

Izvor: Sensa