Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

7 načina da postanete emocionalo otporni i izdržljivi: ovo su osobine mentalno snažnih ljudi

Emocionalna izdržljivost donosi lakši i kvalitetniji život - evo kako da je steknete!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Emocionalnasnaga leži u tajni odupiranja, u sposobnosti suočavanja sa životnim teškoćama, u prisustvu fleksibilnog uma koji se može prilagoditi, kao i u sigurnom, hrabrom i odlučnom prihvatanju izazova. Postajući emocionalno jača, osoba počinje da živi bolje, piše Lovesensa.

Lao Ce istakao je da snažan osoba može da pobedi druge ljude, ali ta emocionalno moćna osoba može da pobedi senbe.

"Znajte da je meko srce jače od tvrdog, voda je jača od stene, a ljubav je jača od nasilja", Herman Hese.

Emocionalnaizdržljivost izvor je psiholoških resursa potrebnih za prevazilaženje bilo koje prepreke na vašem putu. Ali ako želite da postanete emocionalno snažni, treba pažljivo razmisliti o tome ko želite da budete, šta radite za sebe i šta ne želite. Jednom kada se postave prioriteti, više neće biti mesta za neizvesnost i poraz...

Povezane vesti

Kako postati emnocionalno jak - postoji 7 koraka!

To se ne postiže preko noći, već su potrebni određeni psihološki alati i tehnike, kao i konstantan rad na sebi.

Evo šta treba da usvojite kako biste stekli emocionalnu snagu:

1. Samospoznaja: 20 minuta svakodnevne lične introspekcije

Kao što deo svog dana posvećujete vežbanju, čitanju ili gledanju televizije, bilo bi dobro da uradite introspekciju i vežbanje samosvesti.

Jedna od stvari koja vam je potrebna za razvijanje emocionalne izdržljivosti je sposobnost da se distancirate od određenih stvari iz svog okruženja. Ovo će vam pomoći da razumete svoje prave potrebe i razumete šta tačno utiče na vas i vaš život.

2. Prihvatite negativne emocije

Razmislimo na trenutak. Dugo nas je svet uveravao da "moramo biti srećni". To smo čuli toliko često da smo postali „zavisni“ od pozitivnih emocija. Ali jedna od nuspojava takvog pogleda na svet je nemogućnost suočavanja sa negativnim emocijama. Smatramo ih beskorisnim.

Tuga vas paralizuje, a ljutnja vas čini da odete predaleko, a na kraju progutate jedno razočarenje za drugim, ne shvatajući šta da radite sa tako složenim emocijama. Ali emocionalno jaki ljudi ih samo prihvataju.

Zapamtite da prihvatanje ne znači predaju. To samo govori o vašoj snagi i moći da takve emocije procesuirate.

3. Shvatite da poteškoće nisu prepreke, već izazovi

Razvoj psiholoških veština neophodnih za emocionalnu izdržljivost je težak proces i zahteva vreme. Veoma je važno dati smisao i smisao svakom životnom problemu. O tim problemima treba razgovarati sa sobom i drugim ljudima, kao o izazovima ili iskušenjima, a ne kao o neuspehu.

Ono što na prvi pogled izgleda kao kraj zapravo su otvorena vrata za stvaranje nečeg novog. Možete proći kroz ovo i sa druge strane videti nove mogućnosti.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj