Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roditeljstvo je privilegija

Energetska psihologija je veoma važna za roditelje, jer su vaše misli i emocije vaša energija, a vi ste uzor svojoj deci. Preokrenite negativno u pozitivno...

  Izvor: Shutterstock

Da li ste primetili da vam je ponekad lakše ako se isplačete? Ili, kako se brzo odmorite kada usred pretrpanog dana, ipak, odvojite malo vremena da sa prijateljicom odete na kafu? Da li i vi mislite da kada položite dlanove na bolno mesto na telu, to utiče na smanjenje bola? Možda ne znate, ali i to je energetska psihologija. Primenjujete je nesvesno, pomažući sebi. Iako je "energetska psihologija" relativno nov pojam u našoj sredini, zapravo ga svi poznajemo i nosimo kao sastavni deo nas samih. Sve stare civilizacije su imale znanja o energiji. Nazivali su je različitim imenima poput či u Kini, prana u Indiji, ki u Japanu, pneuma u staroj Grčkoj, a koristi se i u brojnim energetskim terapijama kao što su akupunktura, akupresura, reiki...

Ipak, ono što je sada radikalno novo i drugačije jeste mogućnost da ova stara znanja ponovo probudimo i upotpunimo ih novim koje potkrepljuju savremene naučne discipline. Energetska psihologija je skup različitih metoda i tehnika iz brojnih oblasti, i to od klasične psihologije, kineske tradicionalne medicine, kvantne fizike. Koje su osnovne karakteristike metoda i tehnika energetske psihologije?

Podrška. Podržavajuće su u isceljenju, a ponekad i samoisceljenju kako fizičkih tako i mentalnih ili emotivnih neravnoteža.

Bezbednost. Bezbolne su, bezbedne, lagane. Nema nuspojava, nema ni upotrebe medikamenata.

Brzi rezultati. Tretmani ne traju unedogled. Naprotiv, upravo zbog brzine dolaženja do rezultata i trajnosti tih rezultata neke od energetskih metoda lečenja i ličnog razvoja smatraju se isceliteljskim tehnikama 21. veka.

Dostupnost. Primenljive su za sve uzraste, pa i za decu. Poznato je da deca spontano rade neke od vežbi "Pet Tibetanaca" i ne znajući da vežbaju, prosto se igrajući. Joga za decu, reiki za decu ili energetske vežbe prilagođene deci određenog uzasta uticaće na njihovu koncentraciju, zdraviji odnos prema sebi, porast samopouzdanja. Možete podučiti svoje dete već u nižim razredima osnovne škole tehnikama disanja i relaksacije ili meditacije, i tako mu dati doživotni poklon.

Blag pristup problemima. Čak i kada radite na svojim najdubljim traumama, fobijama, depresiji, fizičkim bolestima, nije neophodno grubo suočavanje sa strahovima, kao u klasičnoj medicini ili psihoterapiji (što, po pravilu, izaziva novi otpor i strah).

Širina delovanja. Postoje brojne tehnike (energetske vežbe, tehnike meditacije, vežbe disanja...) kojima se regulišu različita negativna emotivna stanja, blokade, disharmonije. Posebno su zahvalne jer ih i dete (kao i odrasla osoba) može primenjivati bilo kada i bilo gde, a da rezultiraju brzim smirivanjem i stabilizovanjem energije u telu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj