Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

3 NAČINA DA PRESTANETE DA SE UPOREĐUJETE SA DRUGIMA: Ovo loše utiče na kvalitete vašeg života - svi imaju svoje slabosti

Kako da prestanete da se upoređujete sa drugima - umesto da se samo fokusirate na svoje slabosti, a tuđe prednosti, osvestite svoje talente i dobre strane.

 Kako da prestanete da se upoređujete sa drugima. Izvor: Shutterstock

Ukoliko sebe stalno upoređujete sa drugima, postoji rizik od nezadovoljstva, nervoze, ovo vas može blokirati da živite život kakav želite. Koliko god da se trudimo, često se pojavi toksična misao - "Zašto nisam kao on/ona?" Ona ne mora da bude povezana sa zavisti, već jednostavno kao samokritika i poruka nama samima da nismo dovoljno uspeli.

Poređenje sa drugima je negativna i toksična situacija koja može nepovoljno da utiče na kvalitet života - evo koja 3 načina mogu pomoći da se oslobodite:

  1. Rad na samopoštovanju - Najčešće se problemi poređenja javljaju u situacijama u kojima pati naše samopoštovanje. Čini se da je svako ko je nešto postigao i može se pohvaliti velikim dostignućima mnogo bolji od nas. Naravno, to nije slučaj i definitivno ne vredi odustati. Pre svega, ako primetite da vam tuđi uspeh ne dozvoljava da živite u miru, obratite se specijalisti sa kojim ćete proraditi ovaj okidač i vratiti svoje samopoštovanje u normalu.
  2. Vi ste jedinstveni na svoj način - Svako od nas ima prednosti kojima se ostali ne mogu pohvaliti, ali smo toliko fokusirani na nedostatke da potpuno zaboravljamo na naše pozitivne karakteristične osobine. Psiholozi insistiraju na tome da je važno otkriti šta najbolje radite i fokusirati se na tu oblast. Pokušajte da osvestite svoje dobre strane i da ih iskoristite - možda posedujete i neke talente koje još uvek niste otkrili.
  3. Nedostaci? Svi ih imaju! - Kao što smo već rekli, većina naših problema sa samopoštovanjem zasniva se na neprihvatanju sebe i potpunom uranjanju u svoje nedostatke. Međutim, svako ima slabosti, niko od nas nije savršen. Ali borba protiv slabosti i nedostataka može da pomogne da se razvijate i tako ono što vam se ne dopada kod vas pretvorite u prednosti.

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj