Februar se smatra mesecom ljubavi, čeka nas Dan zaljubljenih, puno romantičnih iskri u vazduhu, ruža, detalja u obliku srca, poruka ljubavi - šta da u ovoj atmosferi urade oni koji su sami? Umesto očajavanja i preispitivanja svojih odluka, poteza, pitanja, važno je da osvestite prednosti svoje samoće. Zabluda je da ljudi koji nemaju partnera ne mogu da budu maksimalno srećni. zapravo, oni su srećniji od mnogih koji imaju romantičnu vezu.

8 prednosti osobe koja je sama:

1. Sloboda - Kada ste sami, to je poseban vid slobode, ta sloboda je apsoltno vaša. Imate komfor da planirate samostalno putovanja, izbor jela za večeru, sami donosite izbore ir adite ono što samo vama prija.

2. Možete uživati u svojoj nezavisnosti - Naravnop da i u vezama treba da budete svoji i nezavisni, ali kada ste sami, vaša nezavisnost vam omogućava da naučite životne veštine, donosite sopstvene odluke i postanete samopouzdaniji. svesni ste da je sve u vašim rukama, niko drui određene stvari neće uraditi umesto vas.

3. Vaš društveni život je bogat - Nema potrebe da planirate svoje dane tako da se prilagođavate na više strana. Nema potrebe da proveravate planove sa partnerom pre nego što isplanirate nešto sa prijateljima. Izlazite, upoznajete nove ljude iznova i u društvu ste koje samo vama prija.

4. Nema rasprava - U svakom odnosu ponekad su moguće rasprave koje se kvalitetnom komunikacijom mogu rešiti. Kada ste sami, ovakve rasprave ne postoje. Nema razloga za svađu, ne raspravljate se oko kućnih poslova, nemate sumnji, dilema, rasprava oko različitih gledišta i planova...

5. Možete potpuno da se fokusirate na svoje potrebe - Kada ste sami, fokusirani ste na svoje potrebe, one su vaš prioritet. Kada ste u vezi, važžno je da uskladite svoje i potrebe partnera, ali dok ste sami, iskoristite ovo vreme samo za sebe.

6. Možete se fokusirati na samorazvoj - Još jedna prednost biti samac je mogućnost da se fokusirate na svoj samorazvoj. Naravno, i kada ste u vezi potrebno je da radite na sebi, da se usavršavate, razvijate svoje veštine, ali kada ste sami imate puno više vremena za to.

7. Više vremena za bavljenje svojim hobijima - Saamorazvoj nije jedina oblast za koju imate više vremena ako ste sami. Takođe, možete duboko zaroniti u svoje hobije! Nema potrebe da nađete "trenutak tišine" ili iskoristite vreme kada je vaš partner van kuće da biste radili ono što vam donosi sreću. kada ste sami, možete slobodno vreme potpuno da posvetite svojim hobijima i azabavnim aktivnostima.

8. Nema pritiska da pravite velike planove ili se posvetite - Ne morate se posvetiti velikim planovima i imati ozboljen razgovore, velika očekivanja, niti čitati misli druge osobe. Sami kreirate svoj život onako kako vam prija i spremni ste da uživate u njemu sa puno dobre energije i sjajnih prilika.

Ukoliko želite da pronađete ljubav, ostanite na tom putu, ali ne dozvolite da vam to bude glavna preokupacija u životu. Radite na sebi, razvijajte se i rastite, posvetite se sebi i svom životu, a kroz vaš rast i pozitivnu energiju, doći će i prava osoba.

Izvor: Sensa