Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li vi znate: šta je potreba a šta želja?

Zašto nam stalno dobijanje onoga što želimo ne daje ono što nam je potrebno...?

  Izvor: Foto: Profimedia

Naše prave potrebe su oni kvaliteti i karakteristike koji su nam potrebni kako bismo u potpunosti zdravo funkcionisali i osećali se povezanim sa najdubljim delovima sebe.

Jedno od pitanja koje nas najviše zbunjuje, a postavljamo ga sebi u raznim trenucima života je "Šta ja to želim?". Iako deluje da je lako odgovoriti na ovo pitanje, ono može izazvati veliku konfuziju, nervozu i strah. Konfuzija potiče od nesigurnosti u vezi toga šta želimo. Postoji toliko mnogo opcija i izbora u ovom Univerzumu izobilja.

Nervoza potiče od našeg osećanja da treba da odlučimo šta želimo što ranije, jer je naše vreme u fizičkoj formi ograničeno, a mi želimo da učinimo što više na našem putovanju. Strah se pojavljuje jer se plašimo da ćemo učiniti ono za šta mislimo da je "pogrešan" izbor (iako zaista ne postoji tako nešto kao "pogrešan" izbor, jer nam na nivou duše on služi, bez obzira kako ga doživljava naš ego um).

Moć misli: kada smo na višem a kada na nižem nivou svesti...

Pokušavanje da shvatimo „šta želimo" dok ostajemo u raznim stepenima odvojenosti na mentalnom, emotivnom, fizičkom ili duhovnom planu može biti izazov. Unutrašnji konflikt nastaje zato što možemo zatražiti stvari u životu koje dolaze od društvenih okolnosti, projekcija i očekivanja drugih ljudi.

Verujemo da kada jednom te stvari koje želimo dođu u naš život, osećaćemo se ispunjenijim i imaćemo veći smisao postojanja i shvatanja naših života. Ovo nije redak slučaj, naprotiv.

U nekim trenucima manifestujemo upravo sve ono što smo mislili da želimo, a ipak osećamo nedostatak, razočaranje i nezadovoljstvo. Kada stvaramo i manifestujemo život građen od strane verovanja i percepcija ega, možemo promašiti suštinu naše evolucije.

Ne možemo pronaći istinsku ispunjenost, svrhu, blaženstvo i zadovoljstvo samo dobijanjem onoga što želimo, zato što naše istinski osnovne potrebe neće uvek biti odmah zadovoljene.

Naše prave potrebe su oni kvaliteti i karakteristike koji su nam potrebni kako bismo u potpunosti zdravo funkcionisali i osećali se povezanim sa najdubljim delovima sebe. Ta potreba se mora zadovoljiti u nama samima, od strane nas samih, ne treba je tražiti u drugoj osobi ili iskustvu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj