Kako je proleće tradicionalno vreme za čišćenje tela, emocija i misli tako smo rešili da posvetimo i malo vremena čišćenju našeg oramara. Pošto se često nađemo u situaciji da ne znamo odakle da počeno - pitali smo Maju Mijatović, modnu stilistkinju i vlasnicu brenda Stras Fashion da nam da nekoliko predloga za detoks ormara.

Pročitajte njene smernice i zabavite se uz ovaj modni "detoks":

Žene su sentimentalne kada je u pitanju odvajanje od starih komada odeće, međutim kada shvatimo da je naša omiljena košulja ili suknja prolazna i da više treba da negujemo odnose sa porodicom i prijateljima ovaj deo posla učiniće nam se mnogo lakšim.
Za početak ovaj posao ne mora da bude naporan i “smor”, posebno ukoliko napravite atmosferu i pustite omiljenu muziku - napravite popodnevnu zabavu sa prijateljicom preko video poziva, razmenite mišljenja, pa tako vaša odeća može pronaći novi dom umesto da završi u u smeću!

Za početak ispraznite ceo ormar!

Verovatno zvuči kao noćna mora ali eto prilike da se “osvetite” toj gomili garderobe u koju nemoćno gledate pre svakog odlaska na posao…
Razvrstajte garderobu i dobro osmotrite šta je to što definitivno želite da zadržite, a sve ono što vam se čini da ćete možda nekada nositi (ali niste sigurni), odmah odbacite. Kao što do sada niste nosili te stvari nećete ni u buduće.

Ne čuvajte odeću za posebne prilike

Svi smo to uradili već jednom ili nekoliko puta... Kupili smo haljinu za maturu, venčanje, proslavu jubileja koju smo obukle tada, i svaki put kada ponovo odlučimo da je obučemo setimo se da su nas ljudi već videli u njoj i rešimo da je ipak ne obučemo. Verujte, nije joj više mesto u vašem ormaru.

Zadržite odeću koja vam je trenutno taman

Znam, teško je prihvatiti činjenicu da više nećemo uspeti da uđemo u stare farmerke, jer se naše telo sa godinama menja ali to je prosto tako. Zato nemojte žaliti za prošlim vremenima, i prihvatite svoje telo onakvo kakvo je trenutno. Otarasite se svih stvari koje vam ne odgovaraju, napravite mesta za nove u kojima se osećate udobno i lepo.

Razmena odeće

Vrlo interesantna je i razmena odeće - pozovite sestru ili blisku prijateljicu, pa proberite šta se kome dopada, a ostatak možete donirati. Zabavićete se a usput učiniti korisnu stvar!

I na kraju izvucite pouku iz ovog ni malo lakog posla koji vam je oduzeo dosta vremena i kada sledeći put krenete u šoping ne ponavljate iste greške!

Izvor: Sensa/ Maja Mijatović, modni stilista i vlasnica brenda Stars Fashion, (Instagram profil: stars3371)