Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Unutrašnja ravnoteža i balans tela

Ponavljanjem pokreta mi podstičemo alfa talase u mozgu, a oni su ti koji pomažu našoj intuiciji...

  Izvor: Adria Media Serbia

U potrazi smo za odgovorima na raznim stranama. Od stručnjaka, od onih koji se samo tako predstavljaju, u knjigama, na internetu a i dalje smo u velikom raskoraku sa onim što želimo ili očekujemo od sebe samih. Ponekada, u toj bujici noviteta, mi se i dalje vrtimo u krug bez pomaka ka željenom cilju, balansu, harmoniji. Želimo da imamo zdravo telo, ali je naš um prenatrpan raznim spoljašnjim ili čak našim unutrašnjim uticajima.

Želimo da imamo lepo telo, ali se ne bavimo njime onoliko koliko se bavimo drugim stvarima koje nas svakodnevno okupiraju. Želimo da budemo vedri, ali osmeh se ne stvara na našem licu. Šta to nije u redu? Da li je to do nas ili do naše okoline? Pa i mi smo deo te okoline, deo stvarnosti koju kreiramo i projektujemo dalje, koja se širi pozitivno ili negativno.

Već preko 23 godine bavim se ženskim telima, ženskom psihom i pitam se da li sam na početku. Teško je nakon toliko godina to izgovoriti jer neki i nakon par dana bavljenja nečim postaju veliki stručnjaci. Niko od nas ne zna sve, stalno otvaramo nove mogućnosti i otkrivamo nova saznanja. Telo je nešto čime se ljudi bave vekovima. Sve je individualno i prilagodljivo, ali ono što je jedino sigurno je da svakome od nas verovatno treba fizička aktivnost samo je pitanje kada, koliko i u koje vreme. To je ono što može da nam pomogne u stvaranju ravnoteže ili suprotno, da nam izazove još veći stres ili povredu.

Naravno, različita životna doba traže različite fizičke aktivnosti. Od čovekovog nastanka pa sve do dana današnjeg osnovni princip i alatka čovekova je pokret. To mu je omogućavalo preživljavanje i opstanak. Mi danas, na početku 21. veka mislimo da su se stvari promenile i da nam je dato da se sobom bavimo samo iz fotelje, ali i dalje je sve isto. Da bismo bilo šta pokrenuli, treba prvo da pokrenemo sebe. Pokretanjem svog tela mi m dajemo onu suštinski najvažniju stavku koja telo i održava. Naš duh prožima naše telo i ukoliko ga ritmički pokrenemo, aktiviramo i svoju energiju, svoju intuiciju.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj