Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

7 stvari koje ne smete uraditi na časovima joge

Preglasna priča, prerani odlazak... mnogo toga može da poremeti lepu atmosferu na času joge. Pročitajte na šta treba da obratite pažnju.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ukoliko ste rešili da svoje slobodno vreme posvetite svemoćnoj jogi, potrudite se da kvalitetno vežbate i sa maksimalnom koncentracijom.

Zaboravite na navike iz teretane ili drugih sportova, jer ovde one zaista mogu biti neprikladne.

Pročitajte na šta bi trebalo da obratite pažnju i koje svesne ili nesvesne detalje ne biste smeli da previdite, kako biste zaštitili kako svoju, tako i tuđu koncentraciju.

Ne stavljajte prostirku previše blizu ostalih vežbača.

Sve dok ima dovoljno prostora, potrudite se da ne ulazite u intimni prostor drugih vežbača. Kao što se vi opuštate, tako imate i moralnu obavezu prema drugima na času i zato omogućite i njima da se opuste.

Ne vežbajte "naglas" (pred ostalima) komplikovane poze pre nego što čas počne.

Jednostavno, niko ne voli kad se drugi prave važni, a na času joge gde se svi trude da ostvare opuštenu atmosferu to je posebno deplasirano.

Nipošto nemojte doneti svoj mobilni telefon i spustiti ga na prostirku.

Čas joge je, valjda, jedno od poslednjih svetilišta u koje naš hiperkonektovani svet još nije uspeo da prodre. Nemojte mu pomagati ni vi, čak ni ako vam je mobilni telefon utišan. Vibracije, bacanje pogleda na ekran... sve je to višak na času joge.

Nemojte ograđivati svoj "kosmos" ogradom od skinutog nakita, bočice s vodom i rezervnih peškira.

Imajte na umu da niko ne želi da brine o tome da li će vrhom stopala ispruženog u asani šutnuti vašu minđušu daleko ispod radijatora. Dođite bez nakita, telefona i opreme koja vam je inače neophodna za "preživljavanje" u ne-zen svetu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj