Desna ruka predstavlja mušku stranu i pod uticajem je Sunca, dok je leva ženski deo naše prirode i njome upravlja Mesec. Desna ruka prima moći, dok ih leva daje. Mudre su jednostavne ali imaju veliku moć koja može da vam promeni život, jer energiju zaključanu u nadijima i čakrama oslobađaju i usmeravaju kako biste ostvarili ciljeve i nosili se sa problemima svakodnevnog života.

Rudra mudra: lek za umor i iscrpljenost...

Najveći broj mudri možete izvoditi bilo gde, ali se preporučuje da to bude na tihom i izdvojenom mestu, gde ćete biti u miru sa sobom. Tokom izvođenja sedite u udoban položaj ispravljene kičme. U početku se preporučuje da vežbate tri minuta dnevno, kasnije možete da produžite i do pola sata.

Vayu Mudra reguliše element vazduha u telu...

Hakini mudra nam pomaže da balansiramo levu i desnu hemisferu mozga. Leva strana je logička dok je desna kreativna i najčešce balans između te dve strane čini čuda u vašem životu. Postavljanjem vrhova prstiju povezujete protok energije između dva dela tela. To naravno nije nikakav magičan trik, niti ćete istog trenutka osetiti promenu, ali delotvornost ovog položaja možete testirati kada treba nečeg da se prisetite ili želite da vam na um dođe neka ideja: spojite jagodice prstiju i duboko dišite.

Anđali mudra za smiren um...

Videćete kako će se dogoditi "klik" koji vam treba. Ova mudra potpomaže bolje pamcenje, uvećava koncentraciju, a pošto je vrlo diskretna - možete je raditi bilo gde i bilo kad. Vežbajte ovaj položaj 45 minuta dnevno, ili tri puta dnevno po 15 minuta.