Bivši trener DženiferLopez otkrila je koje vežbe praktikuje glumica i pevačica da bi u 52. godini imala sjajnu formu i izglčedala dobro. Ono o čemu mnoge žene maštaju jeste ravan stomak, a tajna ravnog stomaka, sa dobro definisanim mišićima, jeste da se fokusirate na kvalitet, a ne na kvantitet vežbi, otkriva Johana Sapaki, trener sa kojim je radila Dženifer Lopez.

Zašto vam je potreban trener

Ona je za Insajder otkrila da za jačanje srednjeg segmenta tela nije neophodno bezbroj vežbi, već je važnije da se fokusirate na ono što radite. "Najbolji savet je da radite vežbe usmerene na sredinu stomaka. Raditi gomilu trbušnjaka ili ponavljanja vežbe bez ikakvog smisla je gubljenje vremena", objasnila je.

Johana Sapakie, žena koja je trenirala Džej Lo rekla je da je važno raditi sa kvalifikovanim trenerom kako biste naučili na šta da se fokusirate i kako treba da se osećate kada se krećete. "Takođe, promena vežbi pomaže vam da brže ojačate trbušne mišiće i radite na celom srednjem delu, a ne samo na gornjim trbušnim mišićima."

Čak i ako imate jake mišiće na sredini stomaka, oni neće biti vidljivi ako masnoća na stomaku nije dovoljno smanjena, a u mnogim slučajevima se taloži zbog genetskih uzroka ili kao rezultat loše ishrane.

Dženifer Lopez je spremna da trenira dok ne vidi rezultate

Sapaki je takođe rekla da je Dženifer Lopez posvećen fitnesu. Trener je pripremao ne samo za ulogu, već i za koncert na finalu Superboula 2020. godine i kaže da je oduvek uživala u radu sa njom: "Rad sa Dženifer Lopez je scenario iz snova. Veoma je fokusirana i posvećena fitnesu. Ona je 100% spremna da uradi sve što je potrebno da postigne svoje ciljeve."

Prepoznatljiva po svojoj fizičkoj formi, pevačica je spremna da isproba nove načine da trenira. "Ona zaista voli da isproba nove stilove pokreta", rekao je Sapakie.

Mali trik koji zaista pomaže

Ako želite da izgubite težinu i istovremeno ojačate mišiće (strategija koja se zove rekompozicija tela), Sapaki kaže da morate da analizirate sve aspekte svog zdravlja. "Ne radi samo jednu stvar. Potrebna vam je zdrava kombinacija nekoliko elemenata koji uključuju trening sa tegovima, kardio trening, ishranu, odmor, smanjenje stresa i mentalno zdravlje", objasnila je.

Počnite sa malim koracima i analizirajte načine na koje možete da uključite vežbanje u svoj život radeći stvari u kojima uživate. "Pored treninga, pokušajte da pronađete nešto što volite da radite, što uključuje neki oblik kretanja", preporučuje Sapaki, predlažući šetnje, kuglanje ili igranje sa decom.

"Raditi nešto zabavno će dodati više kretanja vašem životu, a da se ne osećate kao teret. Pre nego što to shvatite, na kraju ćete se više kretati, osećati se bolje i voditi zdraviji način života uz pomoć dnevne rutine", rekla je Johana Sapaki.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

Vežbe za stomak Danijele Dimitrovske tiktok/@danijeladimitrovska