AKO RADITE OVU VEŽBU SAMO 5 MINUTA DNEVNO, BRZO ĆETE IMATI RAVAN STOMAK: Čuvena vakum trehnika topi masne naslage

Vakum vežba podstiče mršavljenje i zateže mišiće - radite je 5 do 10 minuta dnevno za ravan stomak!

Youtube/Printscreen/ K's Perfect Fitness TV

Kada počnemo da treniramo i promenimo način ishrane, ubrzo shvatamo da je najteže se rešiti masnih naslaga na stomaku. Jedna stara i jednostavna vežba koju su koristili sportisti pala je godinama u zaborav, a sada je postala ponovo popularna na društvenim mrežama i mnogi ističu da su njeni rezultati zadivljujući.

Reč je o vakum vežbi koja zateže mišiće stomaka, pomaže da smršate i skinete masne naslage sa abdomena. Unutrašnji trbušni mišići pomažu u održavanju pravilnog držanja tela i kontrolišu duboko disanje tokom vežbi snage kao što su teški čučnjevi. Jačanjem unutrašnjeg trbušnog zida možete ograničiti i ublažiti bolove u leđima, oblikovati zategnuti stomak i dodati eksplozivnu snagu svojim treninzima.

Kako uraditi moćnu vakum vežbu?

Uvucite stomak. Uradite to kao da želite da zakopčate gornje dugme pantalona. Kada to radite, uverite se da ste stegnuli trbušne mišiće. Oni koji su prošli kurs samoodbrane ili su se borili u borilačkim veštinama, znaju proceduru: uvucite stomak i svom snagom stegnite sve mišiće stomaka, kao da očekujete napad u ovom području.

Detaljna tehnika izvršenja:

  • udahnite duboko
  • izdahnite što je više moguće i zadržite dah
  • izdahnuvši, snažno uvucite stomak, kao da želite da se pupak zalepi za kičmu
  • zategnite trbušne mišiće i zadržite se u ovom položaju 15 sekundi
  • opustite se i polako udahnite
  • vratite disanje i ponovite vežbu ponovo

Pokušajte da zadržite dah svaki put duže. Do minut. Radite vežbu u 3-5 setova. Najbolje je da je izvodite ujutru na prazan stomak posle buđenja. Ako je redovnoi radite svakog dana, oko 5 do 10 minuta, već ćete imati efekat. Ovaj trening možete raditi bilo kada i bilo gde: sedeći, stojeći, čak i ležeći. Svakodnevno praktikovanje ove vežbe donosi ravan stomak, dobro držanje, sprečavanje bolova u donjem delu leđa, čvrst i zategnut stomak, mršavljenje.

Vežba s ene preporučuje trudnicama, kada imate menstrualni ciklus, ako imate čir na želucu, gastritis, probleme sa crevima ili ste imali hiruršku intervenciju na stomaku. Kako bi vežba imala pravi efekat neophodno je promeniti i način ishrane i konzumirati svežu, zdravu i organsku hranu, bez rafinisanog šećera, ugljenih hidrata i brze hrane.

U video prilogu ispod možete pogledati kako da uradite vakum vežbu kod kuće!

Vakum vežba za ravan stomak  YouTube

Izvor: Sensa