Sastojci:
- 100 g koprive
- 100 g zelja
- 100 g sremuša
- 1 veći krompir
- peršunov i celerov list
- so, biber i malo ulja
Priprema:
Koprivu, sremuš i zelje dobro operite i očistite. Kada radite sa koprivom koristite gumene rukavice kako ne biste ožarili ruke. Sav zeleniš stavite u šerpu, prelijte provrelom vodom.. Blanširani zeleniš odmah ocedite i sitno iseckajte. Krompir oljuštite i iseckajte na manje kockice.
U šerpu na dno sipajte malo ulja i propržite iseckani krompir. Kada krompir malo omekša dodajte, iseckani zeleniš i nalijte vodom do željene gustine čorbe. Kuvajte dok se krompir sasvim ne skuva.
Podvarijante ove čorbe su da na kraju ukuvate rezance, taranu ili neku drugu testeninu. Možete na kraju kuvanja dodati i koju kašiku ovsenih (ili nekih drugih pahuljica). Ako ne želite ni testo niti žitarice na kraju možete dodati samo jedno umućeno jaje ili rovito skuvano jaje, a ako želite kiselu čorbu dodajte malo kisele pavlake ili soka od limuna.
Izvor: Kuvarancije
DANKA ILIĆ (2) NESTALA KOD BORA: Cela Srbija na nogama, aktiviran sistem Pronađi me
RECEPT ZA POSNI BANANA HLEB SA CRNOM ČOKOLADOM: Bez glutena i šećera ostavlja bez teksta
6 NAČINA DA DOBIJETE NEČIJE POVERENJE: Ove metode koriste agenti tajnih službi
5 ZNAKOVA U APRILU OČEKUJU VELIKE PROMENE NA POSLU: Nekima zvezde pomažu, drugi da se spreme za otkaz
MOĆNIJI OD DEZODORANSA, A BEZ HEMIJE: Prirodni preparati za negu koji brišu neprijatne mirise tela