Sastojci:
- 100 g koprive
- 100 g zelja
- 100 g sremuša
- 1 veći krompir
- peršunov i celerov list
- so, biber i malo ulja
Priprema:
Koprivu, sremuš i zelje dobro operite i očistite. Kada radite sa koprivom koristite gumene rukavice kako ne biste ožarili ruke. Sav zeleniš stavite u šerpu, prelijte provrelom vodom.. Blanširani zeleniš odmah ocedite i sitno iseckajte. Krompir oljuštite i iseckajte na manje kockice.
U šerpu na dno sipajte malo ulja i propržite iseckani krompir. Kada krompir malo omekša dodajte, iseckani zeleniš i nalijte vodom do željene gustine čorbe. Kuvajte dok se krompir sasvim ne skuva.
Podvarijante ove čorbe su da na kraju ukuvate rezance, taranu ili neku drugu testeninu. Možete na kraju kuvanja dodati i koju kašiku ovsenih (ili nekih drugih pahuljica). Ako ne želite ni testo niti žitarice na kraju možete dodati samo jedno umućeno jaje ili rovito skuvano jaje, a ako želite kiselu čorbu dodajte malo kisele pavlake ili soka od limuna.
Izvor: Kuvarancije
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša
Mesečni horoskop za mart 2025: Neko upada u emotivni ćorsokak, nekog čeka dobra zarada, ali i veliki trošak