Sastojci:

  • 100 g koprive
  • 100 g zelja
  • 100 g sremuša
  • 1 veći krompir
  • peršunov i celerov list
  • so, biber i malo ulja

Laka jela: taljatele sa pestom od kopriva (RECEPT)

Priprema:

Koprivu, sremuš i zelje dobro operite i očistite. Kada radite sa koprivom koristite gumene rukavice kako ne biste ožarili ruke. Sav zeleniš stavite u šerpu, prelijte provrelom vodom.. Blanširani zeleniš odmah ocedite i sitno iseckajte. Krompir oljuštite i iseckajte na manje kockice.

U šerpu na dno sipajte malo ulja i propržite iseckani krompir. Kada krompir malo omekša dodajte, iseckani zeleniš i nalijte vodom do željene gustine čorbe. Kuvajte dok se krompir sasvim ne skuva.

Zašto kopriva tako moćno deluje na naše zdravlje: kako da napravite čaj koji leči anemiju i daje energiju (RECEPT)

Podvarijante ove čorbe su da na kraju ukuvate rezance, taranu ili neku drugu testeninu. Možete na kraju kuvanja dodati i koju kašiku ovsenih (ili nekih drugih pahuljica). Ako ne želite ni testo niti žitarice na kraju možete dodati samo jedno umućeno jaje ili rovito skuvano jaje, a ako želite kiselu čorbu dodajte malo kisele pavlake ili soka od limuna.

Izvor: Kuvarancije