Sastojci:
- 150 g integralnog speltinog brašna
- 3 kašičice čia semena
- 2 kašičice susama
- ½ kašičice himalajske soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 80 ml vode
- beli biber
- po želji origano, bosiljak, tucana paprika
Priprema:
Pomešajte suve sastojke. Dodajte ulje i vodu. Zamesite testo i ostavite da odstoji petnaestak minuta. Podelite testo na dva dela. Na pobrašnjenoj površini oklagijom razvucite testo što tanje. Ovo možete uraditi i između dva papira za pečenje ako vam je tako lakše. Bitno je da testo bude zaista dobro rastanjeno jer će od toga zavisiti hrskavost krekera.
Isto uradite i sa drugom polovinom testa. Vadite testo čašom ili šoljom. Ja sam koristila čašu prečnika 6 cm. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Svaki kreker izbockajte na nekoliko mesta viljuškom. Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite krekere da se peku. U zavisnosti od rerne biće im potrebno oko petnaestak minuta, ali češće ih kontrolišite kako ne bi izgoreli. Od ove količine ja sam dobila 20 komada.
Izvor: Zdrava hrana
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!