Sastojci:

  • 150 g integralnog speltinog brašna
  • 3 kašičice čia semena
  • 2 kašičice susama
  • ½ kašičice himalajske soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 80 ml vode
  • beli biber
  • po želji origano, bosiljak, tucana paprika

Priprema:

Pomešajte suve sastojke. Dodajte ulje i vodu. Zamesite testo i ostavite da odstoji petnaestak minuta. Podelite testo na dva dela. Na pobrašnjenoj površini oklagijom razvucite testo što tanje. Ovo možete uraditi i između dva papira za pečenje ako vam je tako lakše. Bitno je da testo bude zaista dobro rastanjeno jer će od toga zavisiti hrskavost krekera.

Isto uradite i sa drugom polovinom testa. Vadite testo čašom ili šoljom. Ja sam koristila čašu prečnika 6 cm. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Svaki kreker izbockajte na nekoliko mesta viljuškom. Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite krekere da se peku. U zavisnosti od rerne biće im potrebno oko petnaestak minuta, ali češće ih kontrolišite kako ne bi izgoreli. Od ove količine ja sam dobila 20 komada.

Izvor: Zdrava hrana