Uz dobar bujon miso supa je gotova za samo nekoliko minuta. Vrlo jednostavno se priprema pa je gotovo nemoguće da ovo jelo ne uspe – mogu da je pripremaju početnici, kao i oni koji se još nisu nikad oprobali u pripremi egzotičnijih jela. Miso supa je i vrlo raznovrsna – možete da je pravite od bilo kog sezonskog povrća, različitih vrsta gljiva, tofua, mesa i morskih plodova, kao i drugih namirnica i začina koji su vam pri ruci. Može da bude lagana (s nekoliko kockica tofua i povrća) ili teža i zasitnija, poput variva s mesom, u zavisnosti od sezone i vašeg raspoloženja. Deca takođe vole njen slan i bogat ukus, posebno kada je s tofuom, pirinčem ili rezancima, što čini zdrav i lako svarljiv obrok za mališane.

Leči lenja creva, zatvor i loše varenje: recept za prirodni lek od samo dva sastojka

Sastojci:

  • 350 g suvih udon rezanaca
  • 24 mala kuvana škampa (kozice), bez oklopa i glave
  • 150 g tvrdog tofua, nasečenog na kockice 
  • 2 l vode 
  • 200 g bele miso paste
  • 1 kašika mlevenog svežeg đumbira 
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 svežanj špargli, ukoso nasečenih 
  • 350 g mešanih azijskih pečuraka (šimeji, šitake itd.)
  • 100 g listova mladog spanaća 
  • 2 ljutike (mlada luka) bez listova, ukoso nasečene

Kako da izbacite višak tečnosti iz tela: 8 namirnica za potpuni detoks organizma

Priprema:

Kuvajte rezance u velikoj posudi vrele vode dok ne omekšaju, oko 8 minuta ili prema uputsvu na pakovanju. Dobro ocedite. Ravnomerno podelite rezance u 6 – 8 tanjira. Na svaki tanjir stavite škampe i tofu. Vodu i miso pastu zagrevajte u posudi srednje veličine na srednje jakoj vatri dok ne proključa, uz često mešanje. Kad se miso rastopi, smanjite vatru. Dodajte đumbir i soja sos pa kuvajte još 2 minuta. Dodajte špargle, pečurke i spanać pa kuvajte još 30 sekundi. Sipajte supu preko rezanaca u tanjiru. Pospite ljutikom i poslužite dok je vruće.

Izvor: Lovesensa