Za stabilizaciju šećera u krvi i smanjenu želju za ugljenim hidratima dobro je uzimati antioksidans iz cimeta.

Konzumiranjem cimeta lučimo insulin pod kontrolom, navode stručnjaci, što topi masnenaslage.

Uzimanjem samo pola kašike cimeta na dan smanjujemo količinu lošeg holesterola, pokazala su istraživanja.

Takođe, ispijanje ovoga soka pomaže kod loše probave, utiče na smanjenje triglicerida.

Kombinacijom jabuke i cimeta regulišemo metabolizam i efikasno smanjujemo težinu.

Sastojci:

  • 1 jabuka
  • 1 štapić cimeta (ili 1 kašika cimeta u prahu)
  • oko 1,5 do 2 litra prokuvane vode

Priprema:

Isecite jabuku na kriške, dodajte štapić cimeta (ili 1 kašičicu cimeta u prahu) i prelijte s 1,5 do 2 litra ohlađene prokuvane vode. Ostavite da odstoji oko 1 do 2 sata. Pijte tokom dana kad god poželite.

Izvor: Novi/Espreso