Za stabilizaciju šećera u krvi i smanjenu želju za ugljenim hidratima dobro je uzimati antioksidans iz cimeta.
Konzumiranjem cimeta lučimo insulin pod kontrolom, navode stručnjaci, što topi masnenaslage.
Uzimanjem samo pola kašike cimeta na dan smanjujemo količinu lošeg holesterola, pokazala su istraživanja.
Takođe, ispijanje ovoga soka pomaže kod loše probave, utiče na smanjenje triglicerida.
Kombinacijom jabuke i cimeta regulišemo metabolizam i efikasno smanjujemo težinu.
Sastojci:
- 1 jabuka
- 1 štapić cimeta (ili 1 kašika cimeta u prahu)
- oko 1,5 do 2 litra prokuvane vode
Priprema:
Isecite jabuku na kriške, dodajte štapić cimeta (ili 1 kašičicu cimeta u prahu) i prelijte s 1,5 do 2 litra ohlađene prokuvane vode. Ostavite da odstoji oko 1 do 2 sata. Pijte tokom dana kad god poželite.
Dnevni horoskop za 3. april 2025: Blizanci imaju potrebu da se osame, Vodolija reorganizuje životni prostor
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi