Ovo orijentalno jelo se pravi od boba, mahunarke koja je dominirala ishranom Evrope i Bliskog Istoka, pre nego što je iz Amerike donesen pasulj. Kasnije je zaboravljen i danas se, nažalost, jede još jedino u zemljama Mediterana.
Oni koji vole zdravu ishranu moraju da otkriju savršen ukus boba, jer je to izuzetno alkalizujuća namirnica, što znači da sprečava mnoge tegobe i bolesti, dovodeći organizam u pH ravnotežu.
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g sušenog oljuštenog boba
- 5-6 čenova belog luka
- so, biber
- 3-4 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika mlevenog kumina
- 1 kašika aleve paprike
- sok limuna
- po ukusu peršun, za dekoraciju
Priprema:
Potopite sušeni bob preko noći. Isperite ga i stavite u vodu (oko 2 litra). Dodajte kašikom zgnječeni beli luk i prokuvajte. Skinite nastalu penu, smanjite vatru i kuvajte poluotkopljeno oko sat vremena, odnosno dok zrna boba ne počnu sama da se raspadaju pri mešanju jela. Usitnite supu u blenderu. Dodajte kumin, alevu papriku i biber. Umešajte maslinovo ulje i sok od limuna. Pospite seckanim peršunom.
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!