Emocije nastaju određ enim hemijskim procesima, tako da neki naučnici smatraju da ljudi predstavljaju "biohemijsku mašinu". Četiri emocije: sreća, tuga, ljutnja i teskoba mogu se kontrolisati ishranom, tj. namirnicama.

Kada smo besni naš organizam ima viška hormona noradrenalina, a njega stišavaju namirnice na bazi mleka i mlečnih proizvoda: jogurt, kefir, sir... One gase ljutnju.

Kada smo tužni preporučuje se hrana koja utiče na stvaranje serotonina u mozgu: žitarice, masnoće, slatkiši, odnosno "tugofilne" namirnice. Treba voditi računa da se uzimaju integralni, nerafinisani proizvodi i to u umerenim količinama.

U teskobnim vremenima najbolje je jesti ribu i kvalitetna mesa (pileće i ćureće belo meso). Kada smo srećni treba da jedemo voće, povrće i druge zdrave namirnice. Stvorite sebi put do sreće uz pomoć ishrane!