Ako želite da jedete nešto slatko, a istovremeno, posno, zdravo i vegansko, onda je ova sladoled torta savršen izbor, piše Lovesensa.

Vrlo je jednostavna za primprema, a kombinacija ukusa podseća na leto i egzotičneukuse.

Pored predivnog ukusa, ova torta je i niskokalorična, pa u njoj možete uživati i tokom dijete.

Recept za sladoled tortu sa bananam i bobicama

Sastojci:

Fil sa bananama:

  • 2 šolje indijskih oraha
  • 2 banane
  • 1 šoljica urmi
  • 1/4 šolje rastopljenog kokosovog ulja
  • 1/2 kašike ekstrakta vanile
  • bademovo mleko ili kokosova voda, po potrebi

Fil sa bobičastim voćem:

  • 1 šolja smrznutih borovnica
  • 1 šolja smrznutih jagoda
  • 1 šolju vademovog mleka ili kokosove vode, koristite po potrebi
  • 1 šolja urmi
  • 1 šolja oraha

Priprema:

Prvi sloj: Prepolovljene jagode stavite oko ivice tepsije okruglog oblika. Pomešajte sve sastojke za za prvi fil i mutite u blenderu dok ne dobijete jedinstvenu smesu. Ako želite da smesa bude više glatka, dodajte mleko i kokosovu vodu. Stavite fil na dno tepsije i razmažite ga ravnomerno. Stavite tepsiju u zamrzivač.

Fil sa bobicama: Sve sastojke stavite u blender, dodajte malo bademovog mleka ili koksove vode, pa umutite dok smesa ne postane glatka. Pažljivo rasporedite ovaj fil preko fila od banane i stavite u zamrzivač da odstoji oko 2 ili 3 sata.

Pre služenja ostavite da torta odstoji par minuta na sobnoj temperaturi kako bi omekšala i dekorišite je orasima, jagodama i borovnicama.

Izvor: Lovesensa