Glineno i keramičko posuđe ispušta infracrvenu toplotu, najbolju i najzdraviju za pripremanje hrane, koja jelima daje izvrstan ukus.
- 6 malih oljuštenih glavica ljubičastog luka
- 25 dkg mlade šargarepe
- 2 glavice belog luka (po mogućnosti domaćeg), bez kore
- morska so, sveže mleveni crni biber
- 4 lovorova lista
- korica pola limuna, konzerviranog ili neprskanog, narezana na trake
- 3 dkg maslaca
- 3 dl pileće supe
Marokanski začini:
pola kašičice đumbira u prahu
pola kašičice kima
pola kašičice cimeta
2 kašike krupnog suvog grožđa
Potopite glinenu posudu u vodu najmanje 10 minuta. Odlučite se za verziju koju želite pa njome začinite povrće, izmešajte sve sastojke, istresite ih u glinenu posudu i prelijte supom. Stavite u hladnu pećnicu, uključite je na 180 stepeni i pecite oko 45 minuta.