Krastavac daje specifičan ukus svakoj salati, sadrži puno vode i niskokaloričan je, ali da li ste probali krastavac iz rerne?
Možda će vam sama pomisao na pečenikrastavac biti malo neobična, ali ovo predjelo je zaista sjajan izbor za tople letnje dane. Specifičan ukus krastavca koji tokom pečenja otpusti svoju sočnu aromu u kombinaciji sa začinima i dodatnim sastojcima, učiniće da osetite pravu harmonijuukusa.
Recept za najbolji pečeni krastavac
Sastojci:
- 2 velika krastavca
- maslinovo ulje
- 6 čena belog luka
- 250 g parmezana
- svež bosiljak
- so, biber
- susam, po želji
Priprema:
Oljuštite krastavac i iseckajte ga na kolutove. U veću činiju sipajte kolutove krastavca, 1/2 kašike maslinovog ulja, izrendan beli luk, bosiljak, susam, so i biber. Sve dobro izmešajte tako da se sjedini, pa kolutove krastavce ređajte u pšelh pouljen sa malo ,maslinovog ulja. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 10 minuta, pa izvadite ipleh i na svaki kolut krastava sipajte parmezan. vratite u rernu na još 5 minuta i izvadite.
Pečene krastavce na povaj način možete služiti kao predjelo, dodajtak glavnom jelu ili ga ubaciti kao specifičan dodatak salati. Prijatno!
Izvor: Lovesensa
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!