Krastavac daje specifičan ukus svakoj salati, sadrži puno vode i niskokaloričan je, ali da li ste probali krastavac iz rerne?

Možda će vam sama pomisao na pečenikrastavac biti malo neobična, ali ovo predjelo je zaista sjajan izbor za tople letnje dane. Specifičan ukus krastavca koji tokom pečenja otpusti svoju sočnu aromu u kombinaciji sa začinima i dodatnim sastojcima, učiniće da osetite pravu harmonijuukusa.

Recept za najbolji pečeni krastavac

Sastojci:

  • 2 velika krastavca
  • maslinovo ulje
  • 6 čena belog luka
  • 250 g parmezana
  • svež bosiljak
  • so, biber
  • susam, po želji

Priprema:

Oljuštite krastavac i iseckajte ga na kolutove. U veću činiju sipajte kolutove krastavca, 1/2 kašike maslinovog ulja, izrendan beli luk, bosiljak, susam, so i biber. Sve dobro izmešajte tako da se sjedini, pa kolutove krastavce ređajte u pšelh pouljen sa malo ,maslinovog ulja. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 10 minuta, pa izvadite ipleh i na svaki kolut krastava sipajte parmezan. vratite u rernu na još 5 minuta i izvadite.

Pečene krastavce na povaj način možete služiti kao predjelo, dodajtak glavnom jelu ili ga ubaciti kao specifičan dodatak salati. Prijatno!

Izvor: Lovesensa