Krastavac daje specifičan ukus svakoj salati, sadrži puno vode i niskokaloričan je, ali da li ste probali krastavac iz rerne?
Možda će vam sama pomisao na pečenikrastavac biti malo neobična, ali ovo predjelo je zaista sjajan izbor za tople letnje dane. Specifičan ukus krastavca koji tokom pečenja otpusti svoju sočnu aromu u kombinaciji sa začinima i dodatnim sastojcima, učiniće da osetite pravu harmonijuukusa.
Recept za najbolji pečeni krastavac
Sastojci:
- 2 velika krastavca
- maslinovo ulje
- 6 čena belog luka
- 250 g parmezana
- svež bosiljak
- so, biber
- susam, po želji
Priprema:
Oljuštite krastavac i iseckajte ga na kolutove. U veću činiju sipajte kolutove krastavca, 1/2 kašike maslinovog ulja, izrendan beli luk, bosiljak, susam, so i biber. Sve dobro izmešajte tako da se sjedini, pa kolutove krastavce ređajte u pšelh pouljen sa malo ,maslinovog ulja. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 10 minuta, pa izvadite ipleh i na svaki kolut krastava sipajte parmezan. vratite u rernu na još 5 minuta i izvadite.
Pečene krastavce na povaj način možete služiti kao predjelo, dodajtak glavnom jelu ili ga ubaciti kao specifičan dodatak salati. Prijatno!
Izvor: Lovesensa
3 horoskopska znaka shvataju šta je sreća 11. marta 2025: Veliko bogatstvo biće im servirano na srebrnoj tacni
Kako da se zaštitite od toksičnog manipulatora? 3 načina da ne upadnete u zamku čim vam neko kaže da grešite
3 horoskopska znaka su magnet za novac 3. marta 2025: Osećaju dodir luksuza o kojem su samo sanjali
Šta donosi pomračenje krvavog Meseca 14. marta 2025? Svi osećaju erupciju, a 2 znaka treba da odlože sve odluke
Dnevni horoskop za 13. mart 2025: Strelac sam sebe koči, Ribe više ne skrivaju svoju originalnost