Iskoristite sezonu grožđa na najbolji način i napravite ovu ukusnu pitu.

Sastojci:

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 500 g crnog grožđa bez semenki
  • 100 g prezli
  • 100 g mlevenih oraha
  • 1 kašičica cimeta
  • 150 g šećera
  • 150 ml ulja
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Zagrejte rernu na 200°C. Uzmite 4 kore, poprskajte svaku sa malo ulja i poređajte jednu preko druge. Zrna grožđa pomešajte sa orasima, prezlama, cimetom i šećerom. Na jedan kraj naređanih kora rasporedite malo nadeva, pa uvijte u rolat. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Najbolje je odmah na početku da prebrojite kore i na osnovu toga podelite nadev. Rolate stavite u pleh podmazan uljem. Zatim rolate pre pečenja premažite četkicom sa malo ulja i vode, pa stavite u zagrejanu rernu. Pecite oko 40-tak minuta, dok lepo ne porumeni. Pečenu pitu po vađenju malo poprskajte vodom, pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se ohladi. Pre služenja, isecite na željene parčiće i pospite šećerom u prahu.

Pratite Sensu na Facebook stranici Novo iz LoveSensa i na Instagramu sensa_magazin

Izvor: Moje grne