Potpuno drugačiji kolač sa jabukama - recept za krambl koji ćete odmah zavoleti!

Krambl kolač je poslastica koju od drugih slatkiša izdvaja kombinacija hrskave i kremaste voće strukture.
Jabuke su omiljeno jesenje voće, a sada ga možete iskoristiti na potpuno jedinstven i dobar način - napravite domaći krambl.
Pročitajte još:
Kolač od 2 banane i 2 jabuke: nežan slatkiš koji se jede bez griže savesti (RECEPT)
Zašto svaki dan treba da pojedete jednu jabuku: lekovito voće koje eliminiše otrove iz organizma
Recept za krambl sa jabukama
Sastojci:
- 115g putera
- 115g šećera (može i smeđi)
- 175g pšeničnog brašna
- 3 jabuke, oljuštane i iseckane na kockice
- 1/2 kašičice cimeta
- malo vode
Priprema:
U šerpu dodajte jabuke, cimet i vodu i kuvajte na srednjoj vatri oko 7 minuta.
U činiji pomešajte buter, brašno i šećer i mešajte prstima dok ne dobijete strukturu peska. U redu je ako ostanu sitne gromuljice.
U vatrostalnu posudu ili pekač sipajte skuvane jabuke i malo tečnost u kojoj su se kuvale, a preko pospite krambl (smesu od brašna, šećera i putera).
Pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta dok vrh kolača ne postane zlatno-braon.
Izvor: Lovesensa