Božić, Nova godina i razna praznična slavlja inspirišu nas da u kuhinji napravimo nešto originalno, dekorativno i ukusno.

Najvažnije je da jelo bude bogato ukusom, ali za pazničnu trpezu jednako je važna i dekoracija kako bi događaj bio u potpunosti čaroban.

Uz malo truda i dobrih trikova, i vi možete postati pravi kulinarski umetnik.

Predstavljamo vam šišarka salatu - ukusno predjelo koje će zbog svog izgleda postati glavna zvezda vaše praznične trpeze.

Pravi se vrlo jednostavno, a gosti i članovi porodice biće oduševljeni.

Recept za ukusnu salatu u obliku šišarke

Sastojci:

  • 250 g krem sira
  • 1/2 šolje lajt majoneza
  • 150 g slanine (ukoliko ne jedete meso možete koristiti pržene šnicle soje)
  • 1 manji mladi luk
  • 1 kašičica iseckane sveže mirođije
  • prstohvat bibera
  • 300g badema
  • svež ruzmarin za dekoraciju

Pročitajte još:

Obrok salata po receptu glumice Gvinet Paltrou: neverovatno zdrav, dijetalan i hranljiv ručak (RECEPT)

Napravite najbolju obrok salatu od kupusa: 2 brza i super ukusna recepta - poželećete odmah da probate (RECEPT)

Ako ovo jedete za doručak, na telu ćete primetiti velike promene: otkrivamo super trik za lako mršavljenje i brži metabolizam

Priprema:

Zagrejte rernu na 250 stepeni Celzijusa. Bademe ubacite u pleh, smanjite temperaturu rerne na 180 stepeni i pecite 10 do 15 minuta. Ostavite sa strane bademe da se ohlade.

Pomešajte krem sir i majonez, mešajte sve dok se ne smesa ne sjedini.

Iseckajte na sitno slaninu (ili soju), propržite je par minuta na srednjoj temperaturi, pa ubacite u smesu sa sirom i majonezom.

U istu smesu dodajte iseckani mladi luk i biber.

Sve dobro promešajte, a zatim oblikujte smesu u oblik šišarke, pa porađajte na tanjir.

Ubodite, odnosno poređajte bademe na oblikovanu smesu od sira (kao na slici).

Pored šišarka salate stavite nekoliko grančica ruzmarina za dekoraciju.

Vaše savršeno dekorisano predjelo spremno je za trpezu.

Izvor: Lovesensa