Sastojci:

  • 1½ šoljica suvog grožđa
  • 100 ml tamnog ruma
  • 170g bundeve, oljuštene i naseckane
  • 3 kašike kokosovog ulja, rastopljeno
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • ¼ kašičica cimeta
  • 3 jaja
  • ¼ šolje javorovog sirupa
  • ¼ šolje kokosovog brašna
  • ¾ šolje sirovog kakao praha + dodatne 2 kašike za valjanje
  • 1 kašičica pomarandžine kore

Pročitajte još:

KREMPITA NA DRUGAČIJI NAČIN: Najkremastiji kolač koji se topi u ustima (RECEPT)

KOLAČ KOJI MOŽETE DA JEDETE I KADA ŽELITE DA SMRŠATE: neodoljivi slatkiš od jabuka i ovsenih pahuljica - spreman za 15 minuta (RECEPT)

RECEPT ZA KOLAČ ANĐEOSKI ROLAT - SLADAK UKUS NEBA: Kremasta i mekana poslastica koju svi obožavaju

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 ° C i obložite okrugli kalup za torte 15 cm × 15 cm ili 20 cm masnim papirom.

Stavite suvog grožđa i rum u malu posudu, promešajte i ostavite sa strane da se upije.
Stavite lonac za kuvanje na pari na šporet i komade bundeve kuvajte na pari dok ne omekšaju.

Nakon što je bundeva kuvana, pustite da se ohladi. Stavite u procesor hrane ili blender sa kokosovim uljem, vanilom, cimetom, jajima, javorovim sirupom, kokosovim brašnom, sirovim kakao prahom i koricom pomorandže i miksajte dok ne postane glatko.

Ulijte u obloženi kalup za torte i pecite 30 minuta.
Kada je smesa pečena, pustite da se ohladi, a zatim je ponovno miksajte u blenderu zajedno sa smesom suvog grožđa namočenih u rumu i oblikujte kuglice.
Uvaljajte ih u kakao prah i poslužite.

Izvor: Sensa.hr