Posna/Veganska salata od krompira i kukuruza
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 2 šargarepe
- 5-6 kiselih krastavčića
- 1 mala konzerva kukuruza šećerca
- so, biber
- 5 pečenih paprika za ukras
- masline
Pročitajte još:
Priprema:
Operite krompir i stavite da se kuva. Kuvani krompir oljuštite. Kad ga oljuštite izgnječite ga lepo dok ne dobijte homogenu smesu. Začinite solju i biberom po ukusu. Možete da dodate i malo ulja ili maslinovog ulja u izgnječeni krompir. Šargarepu isecite na kockice. Možemo da je stavite sirovu ili kuvanu. Kisele krastavčiće takođe sečemo na kockice.
Kukuruz šećerac procedite. Okruglu duboku posudu pokrijte folijom. Stavite polovinu krompir pirea i odozgo stavite šargarepu isečenu na kockice, kisele krastavčiće i kukuruz šećerac. Odozgo pokrijte preostalim delom krompir pirea.
Uvijte folijom i ostavite na 1-2 sata. Nakon toga okrenite u odgovarajući tanjir. Odozgo ukrasite pečenim crvenim paprikama, a sa strane poređajte masline.
Izvor: Stil