Recept za tortu sa pomorandžama i orasima

Veganska i sirova poslastica sa jedinstvenim kremom - kombinacija pomorandže, čokoladnog fila i orašastih plodova u jednoj torti!

Sastojci:

  • 2 šolje badema
  • 1 šolja oraha
  • 15 suvih kajsija
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 4 kašike meda

Pročitajte još:

20 RECEPATA ZA NAJBOLJE TORTE ZA VAŠU TRPEZU: Čokoladne, voćne, brze, zdrave, posne i kremaste - savršene su za svako slavlje (RECEPT)

Recepti za najlepše posne torte: 10 poslastica bez jaja i mleka

TORTA BEZ PEČENJA SA KAKAOM I VIŠNJOM: Zdrav recept za poslastica koja ne goji

Fil:

  • 1 šolja svežeg soka od pomorandže
  • 1 1/2šolja indijskog oraha
  • 1/2 SMRZNUTE BANANE
  • 1 izrendana korica organske pomorandže
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 4-5 kašike meda

Čokoladni fil:

  • 1 šolja indijskih orašćića
  • 3 kašike mleka ili bademovog mleka
  • 1 smrznuta banana
  • 3 kašike kakao praha
  • 4 kašike rastopljenog maslaca
  • 4-5 kašike meda

Priprema

Bademe stavite u blender i usitnite ih do mrvica, nakon toga stavite orase i učinite isto sa njima. Smesu prebacite u posudu, kajsije sa vodom stavite u blender, usitnite ih u kašu, pa ih dodajte smesi badema i orasa, pomešajte, dodajte med i kokosovo ulje i dobro pomešajte. Dobijenu smesu ravnomerno raspodelite u kalup za torte.Pripremite fil:

Oprane indijske orašćiće stavite u blender sa sokom od pomorandže, pomešajte, dodajte banane, izrendanu koricu od pomorandže i opet pomešajte , a na kraju dodajte kokosovo ulje i mešajte do kremaste teksture. Dobijenu smesu ravnomerno raširite na koru i stavite u zamrzivač na nekoliko sati.

Rastopite kakao maslac na pari. Indijske orašćiće stavite u blender sa mlekom, pomešajte dodajte bananu, kakao i med te sve dobro pomešajte te na kraju dodajte kakao maslac i miešajte do kremaste smesu. Kolač izvadite iz zamrzivača te na fil do pomorandže rasporedite čokoladno punjenje pa opet vratite na na nekoliko sati u zamrzivač.

Izvor: Coolinarika