Recept za tortu sa pomorandžama i orasima
Veganska i sirova poslastica sa jedinstvenim kremom - kombinacija pomorandže, čokoladnog fila i orašastih plodova u jednoj torti!
Sastojci:
- 2 šolje badema
- 1 šolja oraha
- 15 suvih kajsija
- 2 kašike kokosovog ulja
- 4 kašike meda
Pročitajte još:
Fil:
- 1 šolja svežeg soka od pomorandže
- 1 1/2šolja indijskog oraha
- 1/2 SMRZNUTE BANANE
- 1 izrendana korica organske pomorandže
- 2 kašike kokosovog ulja
- 4-5 kašike meda
Čokoladni fil:
- 1 šolja indijskih orašćića
- 3 kašike mleka ili bademovog mleka
- 1 smrznuta banana
- 3 kašike kakao praha
- 4 kašike rastopljenog maslaca
- 4-5 kašike meda
Priprema
Bademe stavite u blender i usitnite ih do mrvica, nakon toga stavite orase i učinite isto sa njima. Smesu prebacite u posudu, kajsije sa vodom stavite u blender, usitnite ih u kašu, pa ih dodajte smesi badema i orasa, pomešajte, dodajte med i kokosovo ulje i dobro pomešajte. Dobijenu smesu ravnomerno raspodelite u kalup za torte.Pripremite fil:
Oprane indijske orašćiće stavite u blender sa sokom od pomorandže, pomešajte, dodajte banane, izrendanu koricu od pomorandže i opet pomešajte , a na kraju dodajte kokosovo ulje i mešajte do kremaste teksture. Dobijenu smesu ravnomerno raširite na koru i stavite u zamrzivač na nekoliko sati.
Rastopite kakao maslac na pari. Indijske orašćiće stavite u blender sa mlekom, pomešajte dodajte bananu, kakao i med te sve dobro pomešajte te na kraju dodajte kakao maslac i miešajte do kremaste smesu. Kolač izvadite iz zamrzivača te na fil do pomorandže rasporedite čokoladno punjenje pa opet vratite na na nekoliko sati u zamrzivač.
Izvor: Coolinarika
Dnevni horoskop za 3. april 2025: Blizanci imaju potrebu da se osame, Vodolija reorganizuje životni prostor
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi