Ako volite jela od krompira, proajte ovaj recept za hrskavi i ukusan krompir sa odabranim začinima, specifične arome.
Pročitajte još:
Sastojci:
- 4-6 krompira
- 4 čena belog luka
- 55g putera
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2-3 sveže grane bosiljka
- so biber
- kašika suve majčine dušice
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 C i operite i oljuštite krompir. Isecite krompir na tanke kriške, ali ne do kraja (kao na slici). Stavite krompir na pleh obložen papirom za pečenje. Na blagoj vatri istopite puter, dodajte maslinovo ulje, beli luk i bosiljak. Kuvajte dok se ne sjedini smesa i beli luk ne omekša.
Krompir premažite polovinom smese sa puterom i pospite solju i biberom.
Pecite krompir oko 30 minuta, izvadite pleh iz rerne, pa pospite majčinom dušicom. Premažite preostalom smesom od putera. Pecite još 30 minuta ili dok krompir ne postane hrskav na ivicama.
Izvor: Lovesensa
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!