Ako volite jela od krompira, proajte ovaj recept za hrskavi i ukusan krompir sa odabranim začinima, specifične arome.

Pročitajte još:

Pečeni krompir po receptu naših baka: evo kako da napravite brz i ukusan veganski ručak (RECEPT + VEGAN)

Najbolji pečeni KROMPIR koji još niste probali: Džejmi Oliver otkriva super trik (RECEPT)

Sastojci:

  • 4-6 krompira
  • 4 čena belog luka
  • 55g putera
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2-3 sveže grane bosiljka
  • so biber
  • kašika suve majčine dušice

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 C i operite i oljuštite krompir. Isecite krompir na tanke kriške, ali ne do kraja (kao na slici). Stavite krompir na pleh obložen papirom za pečenje. Na blagoj vatri istopite puter, dodajte maslinovo ulje, beli luk i bosiljak. Kuvajte dok se ne sjedini smesa i beli luk ne omekša.

Krompir premažite polovinom smese sa puterom i pospite solju i biberom.

Pecite krompir oko 30 minuta, izvadite pleh iz rerne, pa pospite majčinom dušicom. Premažite preostalom smesom od putera. Pecite još 30 minuta ili dok krompir ne postane hrskav na ivicama.

Izvor: Lovesensa