Na ovakve obroke povremeno možete da nabasate po zdravim restoranima širom sveta. Iako možda nisu estetski aranžirani po standardima jednog restorana sa Michelin zvezdicom, oni su nutricionistički kompletni i pre svega ukusni. Umesto kinoe probajte integralni pirinač dugog zrna ili proso, a povrće rotirajte kako šta ima na pijaci i u frižideru.

Sastojci za 2 porcije:

  • 1 šolja kuvane kinoe
  • 2 šolje narendanog crvenog kupusa i jabuke
  • turšija od šargarepe i daikona (bele, dugačke rotkve)
  • na pari: asparagus, blitva
  • šaka klica od suncokreta ili lucerke
  • sos od 1 kašike susamove paste (tahinija), 1 kašike putera od orašastog voća, par kapi umeboši ili jabukovog sirćeta, 1 kašike maslinovog ulja, 1 kašičice Dižon senfa, 1 kašike sirovog meda - sve dobro promešano.

Priprema:

U duboku činiju prvo stavite zeleniš koji ste skuvali par minuta na pari, dodajte kinou preko njega, prelijte sa sosom, a izrendano povrće i turšiju naslažite preko. Pospite klicama.

Jelena Belgrave je Chef makrobiotike i zdravsteni savetnik, London, UK, tresnjeitricikli@gmail.comwww.tresnjeitricikli.blogspot.co.uk